Evenimentul ZileiSocialUpdate. Se redeschid restaurantele și teatrele de luni. Petrecerile rămân interzise

Update. Se redeschid restaurantele și teatrele de luni. Petrecerile rămân interzise

Update. Se redeschid restaurantele și teatrele de luni. Petrecerile rămân interzise
Se decide soarta restaurantelor. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13,00, având în vedere că două zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Update. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă vineri, la ora 13,a decis redeschiderea la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi de jocuri de noroc.

Decizia se aplică începând de luni şi a ţinut cont de evoluţia ratei de infectare în Capitală. „În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre.

Astfel, cu 47 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment.

Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege, a anunțat Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei nu a dorit să comenteze declarațiile lui Vlad Voiculescu și a precizat că a decis redeschiderea localurilor în ciuda recomandărilor făcute de ministerul Sănătății. 

 

”A fost o decizie formală a acestui comitet pentru situații de urgență. Decizia noastră s-a bazat pe indicatorii trimiși tot de ministerul Sănătății. Trebuie știut că suntem în continuare în acest război, trebuie să avem grijă”, a declarat Nicușor Dan.

„Sunt în fiecare zi localități care intră și ies în carantină pe baza acestor incidențe și a hotărârilor de Guvern. Pe baza procedurii pe care s-a lucrat și pe baza căreia am ținut sub control situația, s-a luat decizia să reluăm unele activități. Nu ne relaxăm, nu e termenul corect. Doar se reiau unele activități.

Horeca trebuie să fie responsabilizată, să respecte deciziile. 30%, nu 40%, nu 50%. Până la orele 21:00 vor fi deschise. Nunțile și botezurile rămân interzise. Dacă aceste decizii nu se respectă, se poate face o ședință în care să se discute situația. Am văzut că, până acum, măsurile luate au păstrat România într-o zonă mai bună decât alte țări”, a declarat Raed Arafat.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Se decide soarta restaurantelor și a sălilor de jocuri de noroc din București.   Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13,00. Întâlnirea survine după ce, două zile la rând, incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori. Astfel, urmează să se decidă soarta restaurantelor, a cinematografelor, a teatrelor și, nu în ultimul rând, a jocurilor de noroc din București.

Mesajul lui Berbeceanu privind soarta restaurantelor

„Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore. În situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3  la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. În vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, scria prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

Traian Berbeceanu a adus precizări. Prefectul Capitalei susține că deciziile se vor aplica în conformitate cu prevederile normative în vigoare.  Printre măsurile vizate se numără permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol. Dar și a teatrelor şi cinematografelor.

Redeschiderea se va face cu o capacitate de 30%

Redeschiderea activităţilor „la interior” se va face în anumite condiții. Astfel, restaurantele, barurile, cafenelele se vor redeschide doar în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii. Decizia finală va fi luată la ora 13.

Tot în ședința Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va permite activitatea cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.


Accesează: