Evenimentul Zilei > Actualitate > Se circulă în CONDIȚII DE IARNĂ. Ceață în cinci județe. Atenționare: VINE VISCOLUL. Poliția Rutieră: dacă nu este necesar, NU PORNIȚI LA DRUM CU MAȘINA
Se circulă în CONDIȚII DE IARNĂ. Ceață în cinci județe. Atenționare: VINE VISCOLUL. Poliția Rutieră: dacă nu este necesar, NU PORNIȚI LA DRUM CU MAȘINA

Se circulă în CONDIȚII DE IARNĂ. Ceață în cinci județe. Atenționare: VINE VISCOLUL. Poliția Rutieră: dacă nu este necesar, NU PORNIȚI LA DRUM CU MAȘINA

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe mai multe drumuri naţionale din ţară, mai ales din zonele montane, iar în judeţele Buzău, Olt, Cluj, Constanţa şi Dolj se semnalează ceaţă, cu vizibilitate redusă sub 200 de metri, şi, pe alocuri, sub 100 de metri. Având în vedere mesajul de înrăutăţire a vremii transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie - cod galben de ninsori, viscol, precipitașii și polei, valabil din această seară și până mâine la ora 23:00, Poliția Rutieră recomandă șoferilor ca, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt urgente şi absolut necesare, să nu se pornească la drum.

Centrul INFOTRAFIC arată că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice şi nici a unor evenimente rutiere. Totuși, având în vedere mesajul de înrăutăţire a vremii (atenţionare cod galben) transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil în intervalul 28 decembrie, ora 20:00 – 29 decembrie, ora 23:00, potrivit căruia se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, Poliția Română transmite că este de preferat ca, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt urgente şi absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă – anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc..

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Pe DN57, traficul rutier se defăşoară pe o bandă, alternativ, între localităţile Orşova şi Moldova Nouă, la kilometrul 65+600 de metri, din cauza căderilor de pietre.

În judeţul Constanţa, până în luna februarie, pe podul de la Agigea, situat pe DN39 (km 8+988), traficul rutier se va desfăşura astfel:

§  se va închide sensul de mers Agigea – Constanța, circulaţia desfăşurându-se în ambele direcţii pe celălalt sens, pe câte o bandă, în perioadele 11 – 19 decembrie 2014 şi 20 ianuarie – 5 februarie 2015;

§  se va închide sensul de mers Constanța – Agigea, circulaţia desfăşurându-se în ambele direcţii pe celălalt sens, pe câte o bandă, în perioada 12 – 19 ianuarie 2015.

Este impusă restricţie de viteză de 50 km/h pentru toate categoriile de vehicule, cu excepţia celor agabaritice, pe întreaga lungime a podului.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A). 

În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rută ocolitoare pentru traficul greu:DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.   

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

La această oră, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) sunt deschise traficului maritim, respectiv fluvial.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: