Evenimentul Zilei > Politica > Se ascut cuțitele în PSD. Teodorovici e în corzi. „S-a grăbit să împartă frățește cu PNL”
Se ascut cuțitele în PSD. Teodorovici e în corzi. „S-a grăbit să împartă frățește cu PNL”

Se ascut cuțitele în PSD. Teodorovici e în corzi. „S-a grăbit să împartă frățește cu PNL”

În plină luptă pentru șefia PSD, Eugen Orlando Teodorovici, contracandidatul lui Marcel Ciolacu, lansează o rafală de atacuri la actuala conducerea social democraților.

Miercuri, Teodorovici a postat un mesaj pe o rețea socială prin care îl critică pe Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD.

„Dacă actuala conducere interimară a PSD s-a grăbit să împartă frățește cu PNL data alegerilor locale, adică peste două luni, în plină pandemie, de ce nu se grăbește să anunțe și data congresului pentru alegerea unei conduceri legitime a PSD? Măcar LEGAL, zic, căci STATUTAR … zgândărește oleacă spoiala de reformă aruncată pe fațada principală.

Apropo, alegerile locale și parlamentare nu se organizează online! Nici măcar votul pentru moțiunea de cenzură nu va fi online!”, scrie Eugen Teodorovici pe o rețea socială.

Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura la șefia PSD

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat duminică candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, fiind convins că va „mișca” partidul în sus.

„Guvernul PNL este un Guvern incapabil. Conducerea interimară a PSD lasă acest Guvern să-şi facă de cap. (…) PSD nu poate să continue în acest mod. Nu poţi să stai în Opoziţie nouă luni. (…) Astăzi (duminică n.r.), îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Eugen Teodorovici a transmis că l-a rugat pe Marcel Ciolacu să participe alături de el la conferința de presă, însă președintele interimar a refuzat, transmițându-i „Mult succes!”.

El susține că Congresul trebuie organizat cât mai repede, iar dacă își recapătă liderii pe care îi merită, PSD poate câștiga alegerile localele și parlamentarele.

„Nu voi face parte din echipa Ciolacu dacă pierd alegerile la Congres”, a mai spus Teodorovici.

Senatorul PSD a mai subliniat că este în relații foarte bune cu Victor Ponta și că nu va face parte din viitoarea echipă a lui Marcel Ciolacu, dacă acesta va câștiga.

Conferința de presă a fost organizată în curtea partidului, și nu în interiorul acestuia, iar Teodorovici a vorbit de la un pupitru care nu avea sigla PSD.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.