Evenimentul Zilei > Actualitate > Controale la sânge în acest weekend pe Valea Prahovei. Mobilizare fără precedent a autorităților
Controale la sânge în acest weekend pe Valea Prahovei. Mobilizare fără precedent a autorităților

Controale la sânge în acest weekend pe Valea Prahovei. Mobilizare fără precedent a autorităților

Vor fi razii în toate stațiunile de pe Valea Prahovei, în acest weekend, pentru a se urmări respectarea regulilor restrictive.

Se strânge șurubul restricțiilor și pe Valea Prahovei, zonă suprapopulată de turiști în weekenduri. Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova, a cerut înființarea unui grup de conducere a acțiunii de control în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Controale de amploare în stațiunile de pe Valea Prahovei

„În baza acestui document vor fi constituite comisii mixte care vor verifica, începând cu data de 26.03.2021, toate staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi alte zone de agrement, acolo unde se creează aglomerări umane şi există tendinţa încălcării măsurilor de protecţie. Vor fi verificate atât pârtiile de schi, unităţile de cazare, precum şi cele de alimentaţie publică, respectarea distanţei fizice, purtarea măştii de protecţie etc.

Acţiunea de control se desfăşoară ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri de persoane nou confirmate cu COVID-19, a supraaglomerării secţiilor de Terapie Intensivă, dar şi ca urmare a constatării unei relaxări în rândul populaţiei privind respectarea legislaţiei în domeniul COVID-19. (…) Centralizarea şi comunicarea acestor controale va fi realizată de către IJP Prahova, cu aprobarea Prefectului judeţului Prahova”. Se precizează pe mai.gov.ro.

La acţiunea de control ce va avea loc în acest weekend vor participa peste 400 de angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Se vor vinde doar produse ambalate și sistem take-away

Verificările vizează atât persoanele fizice, dar şi agenţii economici. Cei care nu respectă legislaţia în vigoare riscă amenzi de peste 10.000 de lei. Mai anunță Prefectura Prahova.

Altfel, apres-ski-urile şi celelalte unităţi de alimentaţie publică din Poiana Braşov vor putea vinde, în weekend, numai produse ambalate şi în sistem take-away. Conform unei decizii luate, joi, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. De asemenea, CLSU Braşov a hotărât, la propunerea primarului Allen Coliban, reamenajarea culoarelor de acces spre instalaţiile de transport pe cablu. Pentru a contribui la distanţarea fizică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.