Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția a aplicat amenzi record pentru sfidarea restricțiilor. Nici Șoșoacă nu a scăpat
Poliția a aplicat amenzi record pentru sfidarea restricțiilor. Nici Șoșoacă nu a scăpat

Poliția a aplicat amenzi record pentru sfidarea restricțiilor. Nici Șoșoacă nu a scăpat

Poliția a aplicat amenzi record în urma acțiunilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Sancțiunile se ridică la o valoare de peste 1,7 milioane de lei

În ultimele 24 de ore, poliția a aplicat amenzi record în urma acțiunilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, transmite IGPR. Cele 7.238 de sancţiuni contravenţionale se ridică la o valoare de 1.772.095 de lei.

Au fost efectuate 70.202 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

„Peste 6.700 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 881 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni.

Poliţia recomandă oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Conform reglementărilor în vigoare, în interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Poliția a aplicat amenzi record în urma acțiunilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Nici Diana Șoșoacă nu a scăpat.

Prezentă la protestul față de măsurile pentru răspândirea coronavirusului, senatoarea Diana Șoșoacă a fost și ea amendată. Protestul s-a desfășurat în mai multe zone din București.

Informația potrivit căreia Diana Șoșoacă a fost amendată a fost confirmată de către premierul Florin Cîțu. „Da, are multe amenzi”, le-a declarat premierul Florin Cîțu jurnaliștilor, întrebat de situație controversatei senatoare.

„Până la momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât şi unora dintre participanţi.

Organizatorii activităţilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun”, a transmis Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.