Evenimentul Zilei > International > Se amână Brexitul pentru 2020? UE decide azi!
Se amână Brexitul pentru 2020? UE decide azi!

Se amână Brexitul pentru 2020? UE decide azi!

Chestiunea amânării Brexitului este subiectul zilei la reuniunea ambasadorilor celor 27 de ţări membre ale UE.

La Bruxelles, cei 27 de ambasadori se vor întâlni pentru a discuta un nou termen de amânare a Brexitului, pe fondul incertitudinilor politice din Marea Britanie, informează Rador. Tot azi, premierul Boris Johnson va cere Parlamentului de la Londra să accepte organizarea de alegeri anticipate la jumătatea lunii decembrie, însă planul său trebuie să fie sprijinit și de Opoziție, care se declară de acord doar dacă Uniunea Europeană va anunţa amânarea Brexitului până la sfârşitul lunii ianuarie!

După ce a pierdut majoritatea în Camera Comunelor, primul-ministru britanic Boris Johnson crede că poate întoarce balanța în favoarea sa dacă organizează alegeri anticipate.

Legea din Regatul Unit prevede că alegerile pot fi declanșate doar dacă își dau acordul două treimi dintre deputați. Asta înseamnă că este nevoie de voturile laburiștilor!

Potrivit „The Guardian”, care citează surse de la Bruxelles, liderii europeni ar fi ajuns la un acord privind amânarea Brexitului pentru data de 31 ianuarie 2020, dar nici așa nu este sigur că vor fi alegeri în Mare Britanie. Sunt laburiști care se tem de valul de popularitate al premierului Boris Johnson şi consideră că nu este momentul oportun pentru a accepta organizarea unor alegeri anticipate.