Scrisoarea impresionantă a unui profesor care vrea să ajute un elev bolnav de cancer "Nu mai am timp ..."

Scrisoarea impresionantă a unui profesor care vrea să ajute un elev bolnav de cancer "Nu mai am timp ..."

Un profesor din Galaţi sare în ajutorul unui elev de-al său bolnav de cancer. El a trimis o scrisoare extrem de emoţionantă în care îl oglineşte pe adolescentul cu voinţă de fier.

"Dragos este elev in clasa a XI-a, profilul arhitectura, al Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galati. Dragos este elevul meu. Unul dintre cei mai buni si mai spectaculosi elevi pe care i-am avut vreodata. Pe langa faptul ca deseneaza dumnezeieste, Dragos este un tanar a carui bunatate si statura morala ma umilesc.

Ma fac sa ma simt meschin si mic, asa cum stau in coconul meu zilnic de interese, numarand bani de paine, si bani de rate si bani de alte lucruri care nu conteaza. In cea mai buna dintre lumile posibile, Dragos si-ar face planuri de facultate, planuri cu prietenii, planuri cu fetele. Iar astea ar fi singurele lui griji.

Copilul acesta este insa bolnav, diagnosticat cu cancer de cand avea zece ani. In cei sapte ani de boala, si-a dus cumplita suferinta in liniste si cu demnitate. Vorbim des, are o inteligenta incisiva si rascolitoare, ma intreaba, cauta, emana curiozitate si pofta de viata. De-a lungul timpului mi-a spus multe lucruri, insa doar recent am aflat de boala lui. Exista o pudoare a suferintei, pe care am intalnit-o doar la oamenii cu adevarat luminosi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dragos nu mi-a povestit nicidata nimic despre noptile lui de groaza si nesomn, despre oroarea chimio-terapiilor nesfarsite, nici despre medicii de la Cluj care il iubesc ca pe copilul lor, nici despre desenele cu care le-a impanzit holul clinicii. Am facut facultatea la Cluj, am stat deseori in trenul care pe el il duce catre locul unde ii vor rascoli boala. Dragos nu m-a anuntat niciodata nici cand a trecut de la agonie la extaz si apoi, invariabil, din nou la agonie. Nu mi-a povestit nici de momentul in care a aflat ca e bolnav, nici de momentul in care te asezi sub razele care te ucid, dar injecteaza in tine si speranta, nici despre momentul in care i s-a explicat ca singura sansa (cum o fi sa ai 17 ani si sa ti se explice care iti este ultima sansa?) este sa incerce un tratament revolutionar, care se face in doar cateva locuri din lume (tratament cu protoni, la o clinica din Munchen).

Si ca aceasta sansa face 30.000 de euro.

Nu mi-a spus nici cum e sa fii trimis de o autoritate a statului roman (Casa de Asigurari de Sanatate) sa alcatuiesti un dosar (lucru pentru care faci noi drumuri la Cluj si pierzi noi nopti gandindu-te la moarte) pentru ca, dupa saptamani intregi, sa ti se spuna ca n-ai avut niciun moment nicio sansa, pentru ca tratamentul tau nici nu se afla in nomenclatorul oficial al tratamentelor potential decontabile….

N-am stiut enorm de multe despre Dragos, pentru ca acest copil serios si bun, si-a ascuns suferinta, asa cum ai ascunde o pata pe camasa. Pentru a nu ne indispune.

Sunt un profesor oarecare, dintr-un oras oarecare, vorbindu-va despre un tanar pe care nu-l cunoasteti. Nu stiu care sunt sansele sa obtin ajutorul dumneavoastra, dar stiu ca nu am timp si ca trebuie sa fac tot ce pot pentru a-l ajuta. Si mai stiu si ca binele este improbabil, dar ca reflecta tot ce e mai bun in noi. Si tocmai de aceea e rar si nepretuit.

De aceea, va rog din suflet, sa il ajutati. Daca vi se pare insuportabil ca un copil sa depinda de o suma care pentru altii este derizorie, ajutati-l. Daca vi se pare inacceptabil ca statul sa isi bata joc de inca un tanar, ajutati-l. Daca sunteti intre cei 90% care spun ca au un Dumnezeu in care sa creada, ajutati-l.

Va multumesc din suflet in numele lui!”

Prof. Doru Castaian

Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" Galati, scrie BunăZiuaCLuj.ro. Dragos a fost diagnosticat in 2007 cu tumora neuroectodermala (cancer la nas). Are 24 de cicluri de tratament cu cobalt incheiate. In 2010, boala a recidivat, tratametul clasic a devenit insuficient. Cazul său a fost transmis de medicii clujeni către omologii săi de la Rinecker Proton Therapy Center (Munchen, Germania). Cazul a fost acceptat, dar intervenţia costă 30.000 de euro. După câteva săptămani de analiză a dosarului, finanţarea i-a fost refuzată de statul român.

Cei care doresc să-l ajute pe Dragoş să urmeze tratamentul pot dona orice suma in urmatoarele conturi:

RO30RZBR0000060009080217 deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Galati, pe numele tatalui sau, Mihai Iftimie, pentru persoanele fizice care vor sa il ajute pe Dragos sau in contul asociatiei parintilor si profesorilor de la Liceul de Arte "D. Cuclin" - Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie (A.R.T.E), pentru firmele care pot dona pentru acest elev. Codul de inregistrare fiscala este 31619237, iar contul RO96BACX0000 0008 7012 7001, deschis la Unicredit Tiriac Bank, Galati. In acest caz, trebuie trecuta pe foaia de depunere mentiunea "pentru Dragos".

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Parlamentul European a votat ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova
  • Stenograme: PNL trebuie să devină LIDERUL Opoziţiei
  • Directorul SRI, George Maior: "Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Anul trecut am transmis peste 1.000 de informări către DNA

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • România este în pragul unei EPIDEMII GRAVE. Infecţiile au EXPLODAT în ultima perioadă
  • Un BMW Z4 condus de o BLONDĂ BEATĂ, fotomodel celebru, a făcut prăpăd în centrul Clujului | GALERIE FOTO
  • TOP 15 Cele mai scumpe substanţe din lume. Aurul este pe ultima poziţie | GALERIE FOTO