Evenimentul Zilei > Actualitate > SCRISOARE DESCHISĂ președintelui ales. Un mare sportiv timișorean demasca administrația Robu
SCRISOARE DESCHISĂ președintelui ales. Un mare sportiv timișorean demasca administrația Robu

SCRISOARE DESCHISĂ președintelui ales. Un mare sportiv timișorean demasca administrația Robu

Înaintea vizitei președintelui ales, Klaus Iohannis, la Timișoara, programată pentru marți după-amiază, un mare sportiv îi adresează o scrisoare deschisă. Florin Teodorescu, unul din pionierii culturismului în România, actualmente promotor și antrenor în acest sport, demască ilegalitățile prin care administrația liberal a orașului plănuiește să îl evacueze din spațiul în care își desfășoară activitatea.

Reproducem în cele ce urmează scrisoarea deschisă:
”Mă numesc Florin Teodorescu, am 53 de ani și sunt un întreprinzător particular din Timișoara, manager al unei săli de culturism și fitness, totodată sportiv, antrenor și promotor în acest sport, între pionierii căruia am onoarea să mă număr, în România. În primul rând, vă felicit pentru reușita din alegeri și vă urez mult succes și împliniri în misiunea grea, dar nobilă, pe care o aveți pe umeri în următorii ani.
Ați candidat și ați câștigat cu un slogan excelent, din punctul meu de vedere, ”România lucrului bine făcut”. Într-adevăr, în țara lui ”las’ că merge și așa”, e nevoie în primul rând de o schimbare de mentalitate, de atitudine, și am convingerea că Dumneavoastră vreți cu adevărat să realizați acest deziderat.
Ceea ce doresc să vă semnalez este că trebuie să avem grijă și de lucrurile bine făcute până în prezent, pentru că există și din acestea, nu puține. Am 40 de ani de sport și 25 de ani de experiență ca întreprinzător. Ceea ce vă enumăr acum nu sunt laude, ci fapte. Am organizat peste 50 de competiții interne și internaționale, între care două ”Grand Prix”-uri ale României, având ca invitați, de-a lungul anilor, cei mai mari culturiști ai lumii. Din 1990 organizez, anual, Cupa Revoluției – Memorial ”Vasile Balmuș”, întrecere dedicată memoriei unui prieten culturist, ucis mișelește în zilele Revoluției din 1989. În fața sălii pe care o administrez în Timișoara – sală în care dețin și cea mai mare bibliotecă sportivă de specialitate din lume, cu mii de volume, reviste și DVD-uri – am realizat un ansamblu statuar unic în lume, cu sportivi de talie mondială din culturism și fitness, în mărime naturală. Acest ansamblu statuar, integrat într-o fântână, a devenit obiectiv turistic al orașului, întregind faima Timișoarei de ”capitală a culturismului românesc”.
Astăzi, administrația locală, încălcând contracte și legi, dorește să mă evacueze, după o licitație a cărei ilegalitate e strigătoare la cer. ”Pilele” par să fie mai presus de lege. Trag acest semnal de alarmă, amintindu-vă de promisiunile Dumneavoastră, pentru că nu e posibil ca astfel de lucruri foarte bine făcute, bine gestionate, care au adus aprecieri și notorietate comunității, să fie aruncate în stradă; nu e posibil ca oameni care au muncit și muncesc de o viață, care și-au pus mintea, munca, energia și nu în ultimul rând banii proprii!, în folosul orașului, al comunității, să fie aruncați ca niște măsele stricate!

Stimate Domnule Președinte,

Sunteți la Timișoara, azi, la 25 de ani de la declanșarea Revoluției. Doriți o schimbare pe care o dorim cu toții. Fapte, nu vorbărie, așa cum ați spus foarte inspirat în campanie. Să facem lucrurile bine, dar să le păstrăm și să le respectăm pe cele deja bine făcute! Vă mulțumesc”.

Reamintim că Florin Teodorescu, omul care a pus România pe harta culturismului mondial este pe punctual de a fi dat afară din sala de sport în care își desfășoară activitatea pentru a face loc afacerii unei rude a iubitului consilierei primarului  Nicolae Robu, așa cum am arătat într-o ediție anterioară a EVZ.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: