Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Școlile sunt închise și copiii sacrificați pe altarul politicii
Școlile sunt închise și copiii sacrificați pe altarul politicii

Școlile sunt închise și copiii sacrificați pe altarul politicii

Eternizarea închiderii școlilor și supunerea copiilor la supliciul lecțiilor online este una dintre cele mai monstruoase aberații ale crizei induse de COVID.

Un editorial al lui Tucker Carlson pentru Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii EVZ, cu gândul la copiii noștri. 

În caz că nu ați remarcat, în weekendul de Ziua Recunoștinței, sistemul de sănătate publică al țării a recunoscut că v-a torturat copiii timp de opt luni de zile aparent fără nici un motiv.

Șaizeci de milioane de copii americani au tânjit în camerele lor încă din primăvară, stând în fața ecranelor, neînvățând nimic, izolați de contactele cu oamenii, în multe cazuri îmbolnăvindu-se mental – deși nu a existat nici un motiv pentru ca toate astea să se întâmple.

Experții s-au înșelat. Habar n-aveau ce fac. Însă partea cea mai uimitoare este că știau că greșesc atunci când au făcut-o, dar au continuat să mintă, chiar și în condițiile în care copiii americani au început să se sinucidă.

Duminică, oficialii din orașul New York aproape că au recunoscut asta atunci când au anunțat redeschiderea școlilor elementare, după mai puțin de două săptămâni de când fuseseră închise din nou.

Din punct de vedere medical, nimic nu s-a schimbat. New York nu a primit un transport timpuriu de vaccin Pfizer. Nu a fost publicat nici un studiu revoluționar care să răstoarne toate cunoștințele noastre despre COVID.

Pur și simplu, părinții s-au săturat și l-au obligat pe primarul Bill de Blasio să recunoască evidența: acest virus nu reprezintă o amenințare pentru copii.

Cum a spus de Blasio, cu acel fel de a vorbi eufemistic al idioților:

„Știm că realitățile sanitare pentru copiii cu vârstele cele mai fragede sunt cele mai favorabile.”

Păi, da, știm asta. O știam de mult. O știam încă de când de Blasio a închis școlile din New York. Și dr. Anthony Fauci știa asta, deși nu a spus nimic până duminica aceasta.

Fauci: „Închideți barurile și lăsați școlile deschise, asta spunem noi. În mod evident, nu le poți avea pe toate. Dar așa cum am spus și în trecut, ideea de bază ar trebui să fie să încercăm, cum putem mai bine, în mod rațional, să îi ținem pe copii în școli sau să îi ducem din nou la școală. Dacă te uiți la cifre, răspândirea printre copii și de la copii nu este câtuși de puțin mare, nu așa cum ar s-ar fi putut bănui.”

Ce se întâmplă cu Tony Fauci? Nu este chiar asta treaba lui, să „se uite la cifre”? Ba da, este, și totuși nu s-a gândit să o facă. De-a lungul verii, când cifrele arătau același lucru ca astăzi, Fauci explica că nu poate spune sigur dacă copiii ar trebui lăsați să meargă la școală. Era „complicat”. Doar că nu era complicat, nici atunci, nici acum.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE