Evenimentul Zilei > Social > Școlile se mută de la un scenariu la altul. Se ține cont de culorile semaforului
Școlile se mută de la un scenariu la altul. Se ține cont de culorile semaforului

Școlile se mută de la un scenariu la altul. Se ține cont de culorile semaforului

Abia s-a reluat școala și în județul Dolj, unitățile de învățământ se mută dintr-un scenariu în altul. În săptămâna 15 - 19 februarie în funcție de situația epidemiologică, elevii vor ști sub ce formă vor face cursurile.

Școlile se mută de la un scenariu la altul. Astfel, trei şcoli gimnaziale din judeţul Dolj, cele aflate în localităţile Drăgoteşti, Gherceşti şi Mischii, trec din scenariul 3 în scenariul 2. Și asta în urma faptului că rata de infectare în ultimele 14 zile a scăzut de la peste 3 la 1.000 locuitori la sub 2 la 1.000 de locuitori.

Se trece de la un scenariu la altul

Conform inspectorului general adjunct Alexandru Gîdăr, Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea trece din scenariul 2 în scenariul 3. Și asta după ce rata de infectare în localitate a ajuns la 6,09 la 1.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

„Pentru săptămâna 15-19 februarie, nouă şcoli din judeţ, toate din mediul rural, au trecut din scenariul 1 în scenariul 2. De asemenea, 12 unităţi de învăţământ, printre care se află şi cele două licee şi trei şcoli din Calafat, au trecut din scenariul 2 în scenariul 1. Săptămâna viitoare, ca urmare a modificării cifrelor privind situaţia epidemiologică comunicată de DSP Dolj, în comuna Cârcea, cursurile se desfăşoară în scenariul 3 sau roşu. În 30 de localităţi, printre care se află şi Craiova, orele se vor desfăşura în scenariul 2 sau galben, iar în restul de 80 de localităţi, se vor desfăşura în scenariul 1 sau verde”, a declarat vineri Alexandru Gîdăr, anunță Agerpres.

De la cifre s-a trecut la culori

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile se vor redeschide. Iar decizia va fi din nou descentralizată. Cu anumite reguli pe care urmează să le aprobe autoritățile. Noul model de scenarii prevede următoarele:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie, rata de infectare.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online, a mai spus Iohannis.

Aceste precizări legate de scenariul roșu nu erau în sistemul valabil până pe 9 noiembrie 2020, când s-a decis închiderea tuturor școlilor.