Evenimentul Zilei > Actualitate > Sclavie modernă, cu minore, la Timișoara
Sclavie modernă, cu minore, la Timișoara

Sclavie modernă, cu minore, la Timișoara

Mascații au intrat peste clanul ”Sprânceană” în casă, dis de dimineață. Familia era cea mai temută rețea de trafic de persoane din Timișoara. Exploata tinere și fete, deseori minore.

Operațiunea DIICOT Timișoara, a vizat anihilarea uneia dintre cele mai active rețele de trafic de persoane care acționa în oraș. Cu sprijinul polițiștilor de la  ”Crimă Organizată”, însoțiți de trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei, oamenii legii au descins simultan în nouă locații din Timișoara.

Liderul grupării a fost luat din pat de mascații din cadrul SAS, din zona Eroilor. Și unul din fiii acestuia a fost luat de oamenii legii. În total, peste 10 persoane vor fi duse la audieri.

Sursele EVZ arată că în mai puțin de un an, clanul a exploatat zeci de femei, inclusiv minore, care erau plasate prin intermediul anunțurilor de mică publicitate sau erau trimise pe stradă ca să ”agațe” clienți. Fetele nu primeau aproape nimic din sumele încasate, fiind, practic, ținute ca niște sclave.

Amintim că liderul grupării a mai fost anchetat pentru trafic de persoane, în anul 2007. El a fost găsit vinovat, trimis în judecată și condamnat la opt ani de detenție.