Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți
Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți

Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți

Personalul de pază existent la metrou va fi redistribuit în perioada următoare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători.

Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în toate aceste zone, astfel încât regulile impuse pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, să fie respectate de către persoanele care circulă cu metroul, a anunţat, marţi, Metrorex.

„Suplimentar, pe lângă corespondenţele operative cu firmele de pază privind atribuţiile acestora în domeniul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, se desfăşoară întâlniri operative la care participă şi poliţia metrou fiind avute în vedere următoarele acţiuni: personalul de pază existent va fi redistribuit în staţiile cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor), prin redistribuirea personalului de pază mobil din staţiile cu grad de încărcare mai mic. Activitatea se va desfăşura zilnic în intervalele orare 7:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor) asigurând echipe cu caracter cvasipermanent în staţiile menţionate pentru respectarea regulilor de acces şi distanţare socială”, se arată într-un comunicat al societăţii.

Potrivit sursei citate, monitorizarea traficului se va face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul staţiilor, prin IDM şi la nivel centralizat, prin Operatorii de Circulaţie. Situaţiile de supraîncărcare vor fi raportate de urgenţă la Dispecerul Central care va aviza operativ paza şi Poliţia Metrou în scopul ordonării/restricţionării accesului în staţiile cu probleme.

De asemenea, Dispecerul Central dispune efectuarea de apeluri prin instalaţiile de sonorizare către călători pentru a înţelege să poarte masca, să păstreze distanţa şi să-şi limiteze accesul.

Metrorex precizează că în situaţia în care există călători recalcitranţi şi sunt indicii că pot apărea situaţii conflictuale, organele de poliţie vor interveni şi vor informa operativ structurile de ordine publică abilitate, pentru sprijin.

„Vor fi avute în vedere, cu preponderenţă, staţiile nodale după cum urmează: Piaţa Unirii 1 si 2, Piaţa Victoriei 1 si 2, Gara de Nord 1 si 2, Dristor 1 si 2, Eroilor, Nicolae Grigorescu 1 şi 2. În funcţie de evoluţia numărului de călători şi în special în zilele lucrătoare, vor fi avute în vedere staţiile: Aurel Vlaicu, Pipera, Piaţa Sudului, Crângaşi, Lujerului, Eroii Revoluţiei, Obor cu menţiunea că la schimbul 1 sunt încărcate staţiile Piaţa Sudului şi Eroii Revoluţiei, iar la schimbul 2 staţiile Pipera şi Aurel Vlaicu. De asemenea, corelat cu numărul de călători, vor fi avute în vedere staţiile Aviatorilor, Universitate, Păcii şi Basarab”, menţionează societatea de transport.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: