Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări majore în sistemul de pensii! Ludovic Orban: „Perspectivele sunt îngrijorătoare”
Schimbări majore în sistemul de pensii! Ludovic Orban: „Perspectivele sunt îngrijorătoare”

Schimbări majore în sistemul de pensii! Ludovic Orban: „Perspectivele sunt îngrijorătoare”

Odată cu instalarea Guvernului PNL, social-democrații au declarat în repetate rânduri că noul executiv de la Palatul Victoria va tăia pensiile și salariile. Ludovic Orban respinge aceste acuzații și spune că pensiile chiar vor continua să crească.

Ludovic Orban promite că pensiile vor continua să crească, așa cum a stabilit PSD în programul de guvernare. „E o lege in vigoare, promulgata de Iohannis, pe care o vom respecta”, a declarat Ludovic Orban marți seara, la RTV.

În plus, Ludovic Orban spune că pregătește o strategie pe termen lung pentru sistemul de pensii.

„În programul de guvernare scrie că vom încerca să generăm un colectiv de lucru, multidisciplinar, inclusiv extern, în care să facem o analiză a sistemului de pensii, asfel încât să proiectăm o strategie la pensii pe termen mediu și lung, care să le permită și persoanelor care sunt acum active o pensie decentă”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată premierul atrage atenția asupra cuantumului la care pensia ar putea ajunge în următorii ani, raportată la salariu. Potrivit liderului guvernului, având în vedere situația economică din prezent, pensia ar putea ajunge chiar la o pătrime din salariu, o cifră dezastruoasă: „Perspectvele sunt îngrijorătoare. Se poate ajunge la 25%”, a declarat Orban.