Răzvan Burleanu, președintele FRF, a afirmat, miercuri, că începând de la anul, vor fi 16 echipe în loc de 14, ceea ce va însemna că se va schimba și modul în care se vor juca meciurile. În plus, se ia în calcul și introducerea unui meci de baraj.

„Vrem să facem această schimbare cât mai repede, din sezonul 2021-2022. Acum, după ce se decide campioana, audiențele scad, lumea nu mai e interesată de play-out. Va rămâne sistemul cu play-off și play-out. Vor fi 16 echipe în loc de 14, însă formatul rămâne același. Vor fi 6 echipe în play-off și 10 în play-out.

Acum, în play-out, competiția este reprezentată de o bătaie la retrogradare. Noi nu vrem să facem asta, ci vrem să dăm o miză sportivă. Sunt variante deja implementate în Europa. Vorbim de introducerea unui baraj între cea mai bună echipă din play-out și ultimul loc care duce în cupele europene. Vrem să schimbăm și formatul play-out-ului. Să fie tur-retur în play-off și meciuri doar într-o manșă în play-out. Unele echipe vor juca cinci partide pe teren propriu și patru în deplasare”, a declarat Răzvan Burleanu, potrivit gsp.ro