Elevii ar putea fi obligați să dea teze unice, dar și un examen psihologic la sfârșitul gimnaziului, acestea fiind doar câteva dintre propunerile incluse în programul „România educată”.

Programul „România Educată”, a fost lansat pe data de 5 decembrie și vizează eliminarea volatilităţii din sistemul de educaţie.

Programul propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puţin 80% a testării de la finalul educaţiei gimnaziale şi 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivităţii.

„Vom avea discuţii cu partidele politice, cu mediul executiv şi legislativ pentru că ei vor fi responsabili să creeze noi legi, să aloce fonduri şi, în acelaşi timp, ne dorim şi expertiza internaţională şi de aceea avem în derulare un proiect cu cei de la OECD. Fiecare instituţie, fiecare şcoală, fiecare om trebuie să pună umărul ca „România educată” să devină realitate”, a declarat consilierul de stat în cadrul Departamentului educație și cercetare al Administrației Prezidențiale, Ligia Deca. .

 

Te-ar putea interesa și: