Schimbarea antrenorului, salvarea lui Bute?

Schimbarea antrenorului, salvarea lui Bute?

Multe voci susţin că Larouche nu mai corespunde. Mihai Leu spune că "în box, te desparţi de un tehnician când nu mai ai încredere în el".

Victoria pugilistului român Lucian Bute în faţa rusului Denis Grachev, care a marcat prima apariţie în ring a lui Bute după bătaia încasată în primăvară de la britanicul Carl Froch, când şi-a pierdut centura de campion mondial IBF la "supermijlocie", a stârnit valuri imense! Ceea ce trebuia să fie un simplu antrenament s-a transformat întrun coşmar pentru Bute, care a fost criticat inclusiv de presa canadiană, cea care ani în şir l-a răsfăţat pe român. Tot mai multă lume îi cere lui Bute să facă o schimbare, dacă vrea să se mai bată vreodată pentru titlul mondial. "Nu voi renunţa la Stephan" Schimbarea îl vizează pe antrenorul Stephan Larouche, acuzat că nu mai poate ţine pasul cu marea performanţă. Lui Larouche i-a fost reproşat şi faptul că la Nottingham nu a oprit la timp măcelul la care a fost supus elevul său în lupta cu Froch.

  • Pe BUTE l-a ABANDONAT şi antrenorul care i-a pus mănuşile în mâini. FELIX PĂUN spune că fostul său elev are PROBLEME PSIHICE!

Cel mai mare partizan al unei modificări la nivelul staff- ului tehnic al lui Bute e Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la "uşoară", legitimat şi el pe vremuri la Interbox. Bute n-a dat însă semne că s-ar gândi să lucreze cu altcineva. "În niciun caz nu voi renunţa la Stephan. Cu el am început un drum, el m-a făcut campion mondial şi nu voi renunţa niciodată la echipa mea tehnică", a spus Bute, la finalul meciului cu Grachev. "În box, legătura dintre antrenor şi sportiv e una specială. Şi acum, după atâţia ani, eu ţin legătura cu fostul meu antrenor. Te desparţi de un tehnician atunci când nu mai ai încredere în el. Ce e între Bute şi Larouche doar ei doi ştiu", ne-a spus Mihai Leu (foto), fost campion mondial WBO la categoria welter. În boxul profesionist schimbarea antrenorului nu e o modă, dar nici un tabu. Mulţi dintre marii campioni sunt fideli staff-urilor lor tehnice. Alţii apelează înaintea confruntărilor importante la antrenori cu firmă sau aleg să meargă mai de parte cu alţi oameni în colţul ringului. După două înfrângeri consecutive, britanicul Amir Khan a renunţat la Freddie Roach, unul dintre cei mai buni tehnicieni din istoria boxului profesionist. Khan e convins că schimbarea îi va readuce titlul mondial. Oscar De La Hoya şi Bernard Hopkins sunt alte două nume mari care şi-au schimbat antrenorii de-a lungul carierelor.

  • Dialog FABULOS între Doroftei şi Bute!

Gabriel Martinez l-a angajat pe celebrul Freddie Roach doar pentru meciul cu Julio Cesar Chavez Lendl îl face mare pe Murray Sunt destule alte discipline în afara boxului unde schimbarea antrenorului nu reprezintă deloc un gest ofensator pentru cel pus pe liber. De cele mai multe ori, este doar o chestiune de "chimie" între sportiv şi tehnician. Un caz elocvent este scoţianul Andy Murray. Perdantul perfect, "singurul dintre cei patru mari din tenisul actual fără titlu de Mare Şlem în palmares", britanicul a schimbat antrenorii ca pe şoşete crezând că-şi va schimba norocul.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Grachev contestă victoria lui Bute şi vrea revanşa

A ajuns, într-un final, la Ivan Lendl. Oarecum neaşteptat, colaborarea a dat roade imediat. Murray a luat titlul olimpic, apoi a venit şi primul turneu de Mare Şlem - US Open. Novak Djokovici renunţase o vreme la Marian Vajda, crezând că americanul Todd Martin îi va îmbunătăţi serviciul. Cum ceva nu mergea, "Nole" s-a întors la Vajda.