Evenimentul Zilei > Vremea > Schimbare radicală a vremii. Informare de vreme rea pentru toată țara. Cod portocaliu de viscol la munte
Schimbare radicală a vremii. Informare de vreme rea pentru toată țara. Cod portocaliu de viscol la munte

Schimbare radicală a vremii. Informare de vreme rea pentru toată țara. Cod portocaliu de viscol la munte

După câteva zile mai calde, temperaturile se apropie acum de cele normale pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor, de luni începe un proces de răcire, care se va menține până la începutul lunii februarie.

Schimbare radicală a vremii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineața mai multe avertizări meteo de ceață și vânt. Acestea sunt valabile pentru mai multe regiuni ale tării.

Vântul pune stăpânire pe țară

Astfel vântului se va simţi pe parcursul întregii zile în cea mai mare parte a ţarii, atingând viteze în general de 45 – 55 km/h, iar la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 70 km/h. În zona montana înaltă, la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depaşi 80 – 100 km/h. Cerul va avea înnorări în general persistente şi temporar, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară. Acestea se vor încadra între 0 – 2 grade în depresiuni şi 10 – 12 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade.

La munte, vântul va bate cu viteze de peste 50 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depăşi 80 – 100 km/h şi va fi viscol. Noaptea, vântul va pierde din intensitate, dar în zona Carpaţilor Orientali, la altitudini mari se vor mai depăşi viteze de 80 km/h. Valorile de temperatură vor fi în scădere faţa de intervalul precedent.

În Carpații Meridionali, până luni, la ora 10.00 este în vigoare o avertizare meteorologică cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, vizibilitate redusă. La altitudini de peste 1800 de metri va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Temporar va ninge și în zona Carpaților Occidentali, unde se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Informare meteo de vreme rea în toată țara

În intervalul menționat, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55 – 65 de km/h și izolat 70 km/h.  În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80 – 100 km/h.  Temporar va ninge în zona de munte și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, vremea se va răci uşor. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat, după-amiaza şi seara.  La rafală va atinge viteze în jurul a 55 km/h, apoi va slabi semnificativ în intensitate. Temperatura maxima va fi de 7 – 8 grade, iar cea minima de -2 și 0 grade.