Evenimentul Zilei > Actualitate > Intră în vigoare noile măsuri de relaxare în București. Liber la teatru și restaurant, în funcție de locuri
Intră în vigoare noile măsuri de relaxare în București. Liber la teatru și restaurant, în funcție de locuri

Intră în vigoare noile măsuri de relaxare în București. Liber la teatru și restaurant, în funcție de locuri

De luni, începând cu ora 00.00, în București intră în vigoare noile măsuri de relaxare care permit funcționarea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor etc. la o capacitate de 30%.

De luni, intră în vigoare noile măsuri de relaxare în municipiul București.

Din 25 ianuarie, teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri etc. din Bucureşti se vor redeschide. Gradul de ocupare va fi de până la 30% din capacitate. Măsura intră în vigoare de la ora 0.00 și a fost adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Hotărârea CMBSU stabilește activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul unităţilor de cazare în limita a 30% din capacitatea maximă. Programul de funcționare va fi cuprins în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În actul normativ se stabilește că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor este permis pe terase. Aceasta se face cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, în cazul familiilor diferite.

Măsurile de relaxare va rămâne în vigoare în condițiile în care rata de incidență se va menține sub 3/1.000 de locuitori.

Luni intră în vigoare măsurile de relaxare în București

Vineri, prefectul Traian Berbeceanu a precizat că decizia de relaxare a ţinut cont de scăderea ratei de infectare din ultimele zile.

El a menţionat că în sălile de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30%. De asemenea, operatorii de jocuri de noroc vor funcționa în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul 6,00-21,00.

„Cu 47 de voturi «pentru», un vot «împotrivă» şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6. 00 – 21. 00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Berbeceanu

Municipiul București rămâne în zona galbenă

Municipiul Bucureşti este pentru a cincea zi în zona galbenă la rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile. Duminică, Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS)a anunțat că au fost înregistrate 2,37 cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei a atras atenţia că a cerut organelor în drept să intensifice controalele pentru a se asigura că reglementările sunt respectate. El a cerut bucureştenilor prudenţă și în continuare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.