Evenimentul Zilei > Social > Schimbare la vârful Jandarmeriei. „Fantoma albă” va păzi centrala nucleară de la Cernavodă
Schimbare la vârful Jandarmeriei. „Fantoma albă” va păzi centrala nucleară de la Cernavodă

Schimbare la vârful Jandarmeriei. „Fantoma albă” va păzi centrala nucleară de la Cernavodă

Colonelului Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, ar putea fi mutat la Centrala nucleară Cernavodă, unde să se ocupe de paza acesteia.

Colonelul Cătălin Paraschiv s-a aflat în Piața Victoriei în seara de 10 august 2018, în timpul protestului diasporei. Era îmbrăcat în alb și purta un fular, motiv pentru care presa l-a numit „Fantoma albă”. Paraschiv a trecut și el pe la Parchetul Militar pentru a dat explicații în fața anchetatorilor și a susținut mereu că nu ai lui au fost jandarmii care ar fi agresat protestatari.

În acea seară au fost aduși în sprijin și jandarmi de la alte structuri din județele limitrofe, relatează Digi24.

Totuși în dosarul „10 august”  este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenței.

La un an și o lună de la evenimentele de atunci, actuala conducere se pregătește să semneze o hârtie prin care acesta este mutat. Fiind vorba despre o structură militară, ordinul se execută, nu există varianta contestării.

În poliție, de exemplu, nu poți fi pus la dispoziție decât dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, deci sunt suspiciuni serioase împotriva cuiva.