Evenimentul Zilei > International > Schimbare de situație în cazul româncei arsă de vie. Detalii cutremurătoare. „Au fost supuși legii orașului”
Schimbare de situație în cazul româncei arsă de vie. Detalii cutremurătoare. „Au fost supuși legii orașului”

Schimbare de situație în cazul româncei arsă de vie. Detalii cutremurătoare. „Au fost supuși legii orașului”

Procesul în care sunt judecați autorii incendierii restaurantului Transilvania din orașul francez Aubervilliers, în care Doina, o româncă de 21 de ani a ars de vie, continuă cu noi detalii cutremurătoare.

Procesul are loc cu ușile închise, până la data de 13 martie. Anchetatorii au reținut patru bărbați care sunt acuzați de incendierea restaurantului amintit.

În acest incendiu, Doina a murit, „după ce a fost transformată într-o torță vie”, spun anchetatorii.

Incidentul șocant s-a petrecut în seara de 11 iunie 2017, atunci când trei indivizi mascați cu cagule au incendiat restaurantul românesc Transilvania. Atacatorii au turnat benzină în restaurant, după care au aruncat un cocktail Molotov. Clienții și angajații au rămas captivi în interior și mai multe persoane au suferit arsuri.

Tânăra româncă a fost două luni şi jumătate în comă, cu arsuri pe toată suprafaţa corpului, iar medicii nu au mai putut să o salveze. O altă ospătăriță, Lidia, de 23 de ani, a suferit leziuni ireversibile.

Anul trecut, magistrații au decis condamnarea unuia dintre autorii incendiului, în vârstă 15 ani și jumătate la o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

Săptămâna aceasta, dezbaterile au intrat într-o fază decisivă. Trei inculpați au fost întrebați despre rolurile pe care le-au avut în incident.

În 2017, S.D. avea 18 ani, S.K. avea 20 de ani și S. Ko. avea doar 16 ani. Au fost recrutați de către un „șef” din Aubervilliers pentru a da foc restaurantului condus de români.

Le-a fost promisă o sumă de 250 euro pentru fiecare dacă incendiază restaurantul Transilvania. „Au fost nevoiți să dea foc”, spune Selim Mamlouk, avocatul lui SD.

S.D. și S.K. au recunoscut din nou că au vărsat benzină. S.D. a fost primul care a intrat în restaurant, urmat de S.K. Cei doi au refuzat să-l incrimineze pe cel mai tânăr membru al bandei, condamnat în iulie la 11 ani de închisoare. Suspectat că a aprins bricheta, nu a recunoscut niciodată faptele. Deja judecat, tânărul de 15 ani a fost chemat luni să depună mărturie în instanță. El a explicat că nu a depus contestație la condamnarea primită pentru că nu are încredere în sistemul de justiție.

„Au fost supuși legii orașului. Au avut alegerea să spună nu? I-ar fi costat scump. „Șeful” este unul de temut și respectat la Aubervilliers. Trafic de cocaină la marginea orașului Heurtault, și-a stabilit obiectivele de interes asupra restaurantului situat vizavi de zona sa de influență”, a declarat un avocat al apărării.

Urmează să fie audiat bărbatul care ar fi ordonat incenierea, în vârstă de 29 de ani. Pe tot parcursul cercetărilor, acesta a negat vreo implicare în incident, potrivit digi24.ro