Evenimentul Zilei > International > Schimb de FOCURI între cele două COREI
Schimb de FOCURI între cele două COREI

Schimb de FOCURI între cele două COREI

Cele două Corei au avut un scurt schimb de focuri, azi, în zona demilitarizată (DMZ) intercoreeană, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării,

Este vorba despre cel de-al doilea incident de această natură în mai puţin de o lună petrecut de-a lungul frontierei terestre dintre cele două Corei.

Până la ora difuzării ştirii nu fusese semnalată nicio victimă, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unui responsabil din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării, aceste tiruri au avut loc în momentul în care grăniceri sud-coreeni au reperat o patrulă militară nord-coreeană ce se apropia de linia de demarcaţie militară situată în centrul DMZ.

„Au fost lansate avertismente orale cu ajutorul unor portavoce, după care au urmat focuri de avertisment”, a afirmat responsabilul. „Trupele nord-coreene au deschis atunci focul asupra militarilor noştri, care au replicat”.

Schimbul de focuri a durat circa zece minute.

La 10 octombrie, armatele celor două ţări au fost implicate într-un schimb de focuri susţinut de o parte şi de cealaltă a frontierei lor terestre. Nordul tocmai deschisese focul asupra unor baloane ce transportau pamflete şi broşuri ostile Phenianului, aminteşte AFP

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: