Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene cutremurătoare la un liceu din București. Un copil s-a aruncat pe geamul clasei
Scene cutremurătoare la un liceu din București. Un copil s-a aruncat pe geamul clasei

Scene cutremurătoare la un liceu din București. Un copil s-a aruncat pe geamul clasei

Un puștan de clasa a șasea, de la o școală din București, a ajuns la spital după ce s-a aruncat pe geamul sălii de clasă, de la etajul 1.

S-a întâmplat la şcoala George Bacovia din Bucureşti. Băiatul a recurs la acest gest din cauza umilințelor și bătăilor pe care era nevoit să le îndure de la colegi. Scena a fost înregistrată de ceilalți copii, din clasă, care nu au făcut nimic să oprească săritura. Dimpotrivă, aceștia l-au îndemnat să sară, în timp ce filmau cu telefoanele mobile, după cum relatează Antena 3.

Potrivit unor elevi ai școlii, băiatul era sătul să fie ciuca bătăilor celorlalți și chiar ar fi spus că-și dorește să moară, doar să scape de acest calvar.

Într-una din pauze, băiatul de clasa a VI-a și-a luat avânt și a sărit pe geamul clasei, situate la primul etaj la o înălțime de aproximativ 5 metri. Aceasta în vreme ce alți copii îl filmau și îl îndemnau să sară.

Copilul a fost internat la spital

Abia după ce a sărit și a rămas întins la pământ, ceilalți elevi și-au dat seama că este posibil să fi provocat o tragedie. Ei au chemat profesorii în ajutor, iar aceștia au sunat la numărul de urgență 112, semnalând incidentul.

La fața locului a fost trimisă o ambulanță care i-a acordat primul ajutor și, mai apoi, l-au transportat la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, pentru alte investigații specialitate. Examenele medicale au stabilit că puștiul nu a suferit răni grave și nu a avut nevoie de îngrijiri speciale. Chiar și așa, băiatul a fost transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru a primi consiliere psihologică.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Şcolar General Bucureşti care a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Număr de telefon pentru adolescenții aflați în dificultate

Specialiștii în psihologia copilului atrag atenția că adolescențeii care trec prin momente dificile pot primi ajutor de specialitate apelând gratuit numărul de telefon 0374.456.420. Apelurile și conversațiile sunt confidențiale, iar specialiștii de la Helpline pot oferi ajutor de specialitate.

„Chiar dacă simți că lumea îți fuge de sub picioare și că viața nu mai este despre tine, ci despre suferința pe care o simți, soluții există întotdeauna. Haide să le discutăm împreună, pas cu pas, în ritmul tău, așa cum te simți confortabil”, este mesajul cu care sunt întâmpinate persoanele care au nevoie de ajutor și apelează la acest număr.