Evenimentul Zilei > Sport > Cupa Mondială la sărituri cu schiurile revine la Râșnov. Programul transmisiunilor TV
Cupa Mondială la sărituri cu schiurile revine la Râșnov. Programul transmisiunilor TV

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile revine la Râșnov. Programul transmisiunilor TV

Din 18 februarie, spectacol sportiv de top la Râșnov: patru competiții de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile

Cei mai buni săritori ai lumii vor evolua pe trambulina din Valea Cărbunării de joi, 18 februarie, până sâmbătă, 20 februarie. România va avea reprezentanți în toate cele patru etape, care vor fi transmise în direct pe TVR 2.

Oraşul Râşnov va găzdui în acest sfârșit de săptămână patru etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile.

În Valea Cărbunării vom avea două etape feminine, una masculină și una pe echipe mixte, o probă foarte rară, care revine în atenție după mai mulți ani fiindcă urmează să se desfășoare în programul Jocurilor Olimpice.

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Transmisiuni la TVR2

TVR 2 va transmite în direct toate cele patru întreceri, la care participă sportivi din 18 țări. Este al şaptelea an în care România găzduiește Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au ajutat pentru ca trambulina să aibă suficientă zăpadă pentru spectacol.

În cele 3 zile de competiție, de joi, 18 februarie, până sâmbătă, 20 februarie, restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de Covid 19 nu permit prezenţa spectatorilor, așa că îi vom urmări pe cei mai buni săritori ai lumii doar din fața micilor ecrane, la TVR 2.

„Este cel mai cuprinzător program competițional de când au loc etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile în România. Este și o recunoaștere a capacității organizatorilor de a se descurca în orice situație, pentru ca întrecerile să se desfășoare în cele mai bune condiții. Telespectatorii TVR 2 HD pot vedea în direct pe cei mai buni sportivi, inclusiv liderii la zi ai clasamentelor individuale, austriaca Marita Kramer, respectiv norvegianul Halvor Egner Granerud, dar și alte nume mari din lumea ski jumping: japoneza Sara Takanashi, câștigătoare a 4 Cupe Mondiale, care ar putea duce recordul său overall de victorii de etapă la 60 la Râșnov, sau polonezul Kamil Stoch, campion al lumii, dublu câștigător al Cupei Mondiale, triplu campion olimpic la individual! Noi le vom ține pumnii desigur compatrioților noștri Dana Haralambie, cea mai bună săritoare din România și Daniel Andrei Cacina, cel care a obținut recent un remarcabil loc 14 la Mondialele de juniori de la Lahti. Dana și Dani vor lua startul în competițiile individuale, în vreme ce în etapa pe echipe mixte (două fete și doi băieți în echipă), li se vor alătura Diana Trâmbițaș și Sorin Mitrofan”, a spus comentatorul Sorin Hobana.

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Programul transmisiunilor TV

PROGRAM:
Joi, 18.02.2021
11:30 – prima etapă feminină
Vineri, 19.02.2021
11:30 – a doua etapă a fetelor
15:15 – etapa masculină
Sâmbătă, 20.02.2021
10:45 – Competiția pe echipe mixte.