,,Ar putea fi varianta ca PNL, varianta teoretică, PNL să câștige alegerile, să fie cel mai mare partid, să aibă cel mai mare număr de parlamentari și atunci dnul Iohannis să desemneze premier de la PNL”, a explicat Traian Băsescu, citat de Digi 24. Potrivit acestuia, nu există altă variantă care să-i permită lui  Dacian Cioloş să rămână în fruntea Guvernului. 

Fostul președinte a spus că nu crede în varianta unui guvern de coalițuie PSD cu PNL, care să-l susțină pe Cioloș. 

„Nu cred, PSD-ului îi pare rău şi acum că a făcut această înţelegere cu guvernul de tehnocraţi, e evident ca nu o vor digera nici după alegeri”, a răspuns fostul șef al statului.

 Despre varianta ca Liviu Dragnea să fie următorul premier al României, Traian Băsescu a dat un răspuns ironic: „Am crea şi noi nişte unicate în UE, premier condamnat – fie el şi cu suspendare! Nu cred că vreun președinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot. Furt la vot! Despre asta vorbim, despre furt de democraţie!”.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, tot la Digi 24, și despre posibilitatea de a candida pentru funcția de premier. El a susținut că ar fi cel mai potrivit pentru a conduce Executivul și ar fi cel mai bun premier de la „Revoluție încoace”.

Aș fi probabil cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluție încoace, datorită bunei cunoașteri a instituțiilor statului. Ne trebuie un premier cu experiență, cu bună cunoaștere a statului, a politicii externe, a instituțiilor internaționale. Profilul meu e cel mai bun pentru funcția de premier”, a spus fostul președinte al României la Digi 24. 

Despre eventuala sa candidatură la parlamentare, Traian Băsescu a spus că depinde de interesul partidului.