Evenimentul Zilei > International > SCENĂ MACABRĂ. 74 de migranţi găsiţi morţi pe o plajă libiană
SCENĂ MACABRĂ. 74 de migranţi găsiţi morţi pe o plajă libiană

SCENĂ MACABRĂ. 74 de migranţi găsiţi morţi pe o plajă libiană

Crucea Roşie anunţă descoperirea a 74 de migranţi morţi pe o plajă libiană din apropiere de Zawiya.

Reprezentanţii Crucii Roşii au anunţat că trupurile a 74 de migranţi decedaţi au ajuns pe o plajă libiană din apropiere de localitatea Zawiya. Potrivit primelor informaţii, migranţii au murit în ultimele două zile, transmite Reuters.

Mohamed al-Misrati a precizat că toţi migranţii decedaţi sunt adulţi din ţările sub-sahariene, fiind vorba de 71 de bărbaţi şi trei femei.

Libia a devenit punctul principal de plecare pentru migranţii care doresc să ajungă în pe coastele europene traversând Marea Mediterană.

De asemenea, curenţii aduc în mod frecvent cadavrele migranţilor pe plajele libiene.

În 2016, până la 181.000 de migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană plecând de pe coastele Libiei.

Uniunea Europeană şi-a intensificat în ultimul an eforturile pentru a reduce numărul persoanelor care întrepind călătoria periculoasă pe Marea Mediterană.

În acest sens, liderii europeni au sprijinit guvernul libian de la Tripoli susţinut de Naţiunile Unite şi au îndemnat la o colaborare mai apropiată cu ţările africane din care provin cei mai mulţi migranţi care ajung în Europa.

UE susţine că până la 70% din migranţii care ajung pe ruta Libia-Italia provin din ţările sărace din Africa. În acest sens, vorbim despre aşa-numiţi migranţi economici, ci nu despre persoane care fug din calea unor conflicte violente sau a unor regimuri tiranice. Cei mai mulţi migranţi africani nu îndeplinesc criteriile pentru a primi azil în ţările europene.