Temperaturile se mențin ridicate și mâine, în sudul și estul țării vremea fiind deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime chiar și de  27 de grade Celsius. După prânz va crește instabilitatea și apar ploi zgomotoase, mai consistente în zonele de deal și munte. Vreme va rămâne, însă, preponderant frumoasă  în estul extrem și în sud-est.

Și joi  vremea va fi caldă, însă averse apar în majoritatea zonelor țării,  însoțite de tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Se mai pot strânge cantități însemnate de apă și doar sudul țării va fi mai ocolit de ploi.

Iată cum arată prognoza meteo pentru săptămânile care vin!

În Banat, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 22…25 de grade şi ale minimelor de 7…11 grade. În perioada 02-04 mai, vremea se va răcori, iar temperaturile diurne, cuprinse într-un ecart mediu de 17….20 de grade, vor fi uşor sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

În perioada 29 aprilie – 03 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite de descărcări electrice), dar numai local, în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

În Crișana, intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele obișnuite, cu maxime de 21…25 de grade şi minime de 8…11 grade. În perioada 02 – 04 mai, temperaturile diurne vor fi în scădere şi se vor încadra între 17 și 20 de grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

În perioada 29 aprilie – 03 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite de descărcări electrice), dar numai local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi în încălzire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 19…23 de grade şi minime de 6…10 grade.

În primele nopţi se vor înregistra încă valori negative, în special în depresiuni şi se menţin condiţiile de brumă. Perioada 02 – 04 mai va aduce o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologic specifice, între 13 şi 17 grade, iar noaptea se vor înregistra între 2 şi 6 grade. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire semnificativă a vremii.

În perioada 29 aprilie – 03 mai, temporar va ploua (vor fi şi averse însoţite de descărcări electrice), iar local se vor acumula cantităţi de apă în general moderate.

Probabilitatea de ploaie va creşte din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE