Scapă de condensul de pe geamuri! Cele mai simple metode

Scapă de condensul de pe geamuri! Cele mai simple metode sursă: arhivă

Condensul de pe geamuri apare în special în perioadele reci și atunci când umezeala este ridicată. Aceasta poate reprezenta o problemă, în special pentru că o umiditate crescută duce la apariția mucegaiului.

Când apare condensul pe geamuri, poți apela la metode simple și necostisitoare care te pot scăpa instant de acest aspect neplăcut din casa ta. Condensul pe geamuri poate aduce probleme mai târziu, cum ar fi mucegaiul, dăunător pentru sănătatea ta.

Cum reduceți umiditatea și scăpați de condensul de pe geamuri

Primul și cel mai simplu pas prin care puteți scăpa de umiditatea crescută este să deschideți larg toate ferestrele camerelor, iar ușile trebuie să rămână închise. Sunt suficiente câteva minute, astfel încât aerul proaspăt să pătrundă în interior, iar umezeala să dispară.

După ce ați închis ferestrele, deschideți ușile camerelor și lăsați aerul să circule în toată locuința.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, este important ca atunci când gătiți în bucătărie să deschideți geamul și să porniți hota, astfel încât gradul de umiditate să nu fie unul foarte ridicat.

Produsele care te ajută în lupta contra umezelii

Te poți baza și pe două produse extrem de ieftine. Ele te vor ajuta să scapi instant de umezeala de pe geamuri. Prin urmare, folosește alcool etilic, votca poate fi o variantă bună și glicerină. Amestecați-le împreună, folosind un raport de 150 ml la 15 ml. După ce este gata, înmuiați o cârpă în lichidul rezultat și ștergeți cu el ferestrele.

Ulterior, ștergeți gemurile cu o cârpă uscată din lână sau bumbac. Prin această metodă se va forma o peliculă rezistentă la umiditate, care o va ține departe pentru mai mult timp, potrivit exquis.ro.

O altă variantă constă în folosirea nisipului pentru pisici. El este conceput pentru a absorbi excrementele animalelor de companie. Prin urmare, cumpărați nisip pentru pisici și puneți-l într-o pereche de șosete pe care nu le folosiți, după care legați partea de sus a acesteia. Așezați șosetele cu nisip pentru pisici pe pervazurile ferestrelor din jurul casei și lăsați-le să absoarbă excesul de umiditate.

La fel de folositor este și bicarbonatul de sodiu. Nu trebuie decât să umpleți un bol curat și uscat cu bicarbonat de sodiu și să-l puneți pe pervazurile ferestrelor din casă.