Anastase: Ponta s-a angajat că legea trece fără probleme. Ponta: n-am negociat nimic

Anastase: Ponta s-a angajat că legea trece fără probleme. Ponta: n-am negociat nimic

După ce i-a acuzat în plen că au cerut bani pentru a nu face probleme la adoptarea legii pensiilor, președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a revenit câteva ore mai târziu pentru a prezenta detaliile negocierilor cu PSD-iștii. A reconfirmat prețul „trocului”, 127 de milioane, susținând însă că PDL nu a dat curs solicitării.

Roberta Anastase, alături de liderul grupului PDL Mircea Toader, în calitate de negociator, a declarat că discuțiile cu PSD s-au purtat, la cererea social-democraților, pe 15 septembrie, chiar în ziua votului pe legea pensiilor. „Victor Ponta se angaja că legea pensiilor va trece fără probleme și ați văzut cum au părăsit plenul”, a spus șefa Camerei. Pentru a demonstra că PSD a pus la cale doar un „joc de scenă”, PDL-iștii au susținut că două zile mai târziu, pe 17 septembrie, de la biroul unui vicepreședinte PSD s-a transmis un email cu doleanțele punctuale ale social-democraților, care să fie puse pe masa guvernului pentru finanțare. „Cu mulțumiri pentru ajutor și înțelegere”, se încheia, potrivit liderilor PDL, mesajul primit de la PSD-iști.  Întrebată insistent dacă PDL a dat curs solicitărilor PSD, Anastase a răspuns: „a fost o negociere și, în momentul respectiv, nu i-am dat curs”. Câteva clipe mai târziu ea a revenit însă, nuanțând: „din ce am înțeles eu, PDL nu a spus nici da, nici nu”. La rândul său, Mircea Toader a spus că „aceste cereri nu s-au materializat”. Ponta respinge acuzațiile Victor Ponta respinge însă acuzațiile PDL, susținând că nu a negociat votul la legea pensiilor, nici direct și nici prin intermediari. „Sunt preşedintele PSD. Nimeni, niciodată, de când sunt preşedinte, nu a negociat cu mine pe niciun fel de vot la niciun fel de lege. Ştiu de discuţia din ianuarie, la amendamentele la legea bugetului, când au fost peste 5.000 de amendamente, unele cuprinse în legea bugetului de stat şi care urmau, prin Hotărâri de Guvern, să se dea sau nu”, a spus liderul social-democraților.

„Doamna Anastase este un hoţ care a fost prins furând şi acum începe să împroaşte cu noroi pe toată lumea, iar noi zece oameni alergăm să scoatem pietrele aruncate de Roberta Anastase", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News