Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul AstraZeneca. Dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj, mort la o zi după vaccinare
Scandalul AstraZeneca. Dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj, mort la o zi după vaccinare

Scandalul AstraZeneca. Dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj, mort la o zi după vaccinare

Decesul bărbatului din Gorj, la doar o zi după ce i-a fost administrat vaccinul Astrazeneca din lotul cu probleme, va fi urmărit in rem. Autoritățile ar putea decide exhumarea sa.

Scandal AstraZeneca. Dosar de omor. Procurorii au anunțat că există indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate dintre administrarea serului şi cazul morţii bărbatului din Gorj. Acesta s-a stins din viaţă la o zi după ce i-a fost administrat serul AstraZeneca din lotul cu probleme.

Scandal AstraZeneca. Dosar de omor. Prima dată când autoritățile suspectează o legătură între un vaccin și un deces

Într-o adresă trimisă postului Antena 3, procurorii precizează că verificările făcute ar indica o legătură între moartea bărbatului şi vaccinul făcut în ziua anterioară. „S-a reţinut de organele de urmărire penală că anterior, respectiv la data de 28.02.2021, victima s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei”, arată comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Este pentru prima dată când autoritățile constată și încearcă sa ancheteze legătura dintre controversatul vaccin și moartea unei persoane.

S-ar putea solicita exhumarea gorjeanului. Toate organele interne i-au fost afectate

În cazul bărbatului imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca din lotul retras, medicii legiști nu au făcut o legătură între deces și administrarea serului. „Nu este de datoria noastră să recoltăm probe de toxicologie. Cazul nu a fost considerat o moarte suspectă ca să fie un caz medico-legal. Numai medicii legişti recoltează probe de toxicologie”, a declarat Cornelia Fometescu, medic anatomie patologică.

Neoficial există, însă, indicii cu privire la o posibilă legătură între vaccin şi deces, potrivit Antena 3. Conform unor surse, toate organele interne ale bărbatului decedat au fost afectate. Însă pentru că nu au fost recoltate probe toxicologice în cadrul autopsiei, după începerea urmăririi penale, procurorii pot dispune exhumarea bărbatului.

Familia sa este încă în stare de şoc şi nu a putut face demersuri pentru a clarifica motivul decesului. Procurorii urmează să audieze toate persoanele care au fost implicate în acest caz. 1.500 de doze de vaccin din lotul retras au ajuns în județul Gorj. 1.083 de persoane au fost vaccinate cu serul AstraZeneca.