Evenimentul Zilei > Actualitate > Martor-cheie, eliminat din schemă?! Moarte suspectă într-un dosar greu
Martor-cheie, eliminat din schemă?! Moarte suspectă într-un dosar greu

Martor-cheie, eliminat din schemă?! Moarte suspectă într-un dosar greu

Viorel Bolovan, martorul-cheie din dosarul Odeon, a fost găsit mort chiar în curtea casei sale.

Viorel Bolovan, poreclit „Ciobică”, cel care a denunțat Cartelul din Mărăcineni, a fost găsit mort chiar în curtea casei sale.

Un personaj cu o mare importanță în dosarul „Odeon”, Viorel Bolovan a făcut mai multe denunțuri grele în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cât și a celor de la DNA.

Viorel Nicolae Bolovan, fost administrator al firmei fantomă SC Odeon SRL Mărăcineni, a dezvăluit cum societatea a fost deținută în trecut de controversatul om de afaceri Stelică Crăciun și mecanismele evaziunii fiscale prin facturi fictive în baza cărora au fost deduse sume colosale sub forma rambursărilor de TVA, scrie Jurnalul de Argeș.

Celebrul denunțător le-ar fi dat procurorilor, în denunțurile făcute, chiar și numele unor polițiști, procurori și judecători din Argeș sau de la București care s-au aflat în stricta intimitate a controversatului afacerist Stelică Crăciun.

Cine sunt inculpații?

Stelică Crăciun este cumnatul primarul din Mărăcineni, Nicolae Dascălu. Acesta este, de fapt, și partenerul de afaceri al lui George Hoțu.

Viorel Bolovan, denunțătorul din dosarul „Odeon” i-a acuzat pe cei doi, pe Stelică Crăciun și Nicolae Dascălu, că, alături de omul de afaceri George Dumitrescu, zis și George Hoțu, au creat un circuit evazionist prin care statul a fost fraudat cu 240 miliarde lei vechi, prin deducerea ilegală a TVA, în baza a mii de facturi false.

Moartea sa rămâne încă un mister, existând deja mai multe ipoteze șocante.

Cert este că IPJ Argeș a deschis deja o anchetă pentru a stabili cauza exactă a morții sale.

Conform jurnaliștilor de la Jurnalul de Argeș, unii martori ar fi declarat că l-au văzut pe Ionel Bolovan cu un sac pe cap în timp ce zăcea în curtea sa, alții spunând că a fost adus acasă în acea dimineață de o mașină suspectă și că la intrarea în curte s-ar fi prăbușit.

Alte guri susțin că a fost „lichidat” pentru a nu apuca să spună adevărul despre activitatea firmei-fantomă la care era administrator. Un alt indiciu care încă nu a fost corelat cu firul evenimentelor este faptul că Viorel Bolovan fusese în urmă cu câteva zile să-și scoată un certificat medico-legal.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: