Situația este atât de gravă, spun profesorii, încât s-a ajuns până acolo încât directorul și-a făcut mai multe conturi false de facebook și a început să agreseze sexual mai multe eleve.

Chiar și Inspectoratul Școlar Caraș Severin recunoaște că situația de la Oravița este una departe de a fi normală. Oficialii de la ISJ Caraș Severin au susținut chiar și o conferință de presă pe marginea acestui subiect.

„Am primit o înștiințare din partea directorului adjunct, Violeta Maghiar prin care ne aduce la cunoștință faptul că dl director, deși era în concediu medical, a pătruns în scoală, în cancelarie, în secretariat și a avut un comportament total neadecvat, agresiv față de cadrele didactice și față de unii dintre elevi. Din ceea ce înțelegem din informare, acesta i-a solicitat unei îngrijitoare să o consulte cu un stetoscop, pe două colege le-a îmbrățișat fără voia lor.

În sesizare se mai spune că o elevă din clasa a XI-a pe care a hărțuit-o sexual prin mesaje scrise și verbale a fost în pericol să fie bătută de domnul director în incinta unei săli de clasă. Comportamentul, atitudinea, felul în care a vorbit i-a făcut pe profesori să se teamă pentru siguranța lor și a elevilor și de aceea au sesizat agentul de pază care a sunat la Poliția Orașului Oravița. S-a deplasat un echipaj de poliție în școală, a stat de vorbă cu cadrele didactice și cu 10 elevi care au fost amenințați fizic și sexual în repetate rânduri prin mesaje pe rețele de socializare”, a precizat de la inspectorul general școlar, Carina Pristavu, într-o conferință de presă, pe marginea acestui subiect.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE