Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal uriaş între intelectuali! Mihai Şora l-a numit ”ANALFABET funcţional” pe Adrian Papahagi.
Scandal uriaş între intelectuali! Mihai Şora l-a numit ”ANALFABET funcţional” pe Adrian Papahagi.

Scandal uriaş între intelectuali! Mihai Şora l-a numit ”ANALFABET funcţional” pe Adrian Papahagi.

Şi bineînţeles replica lui Papahagi nu a întârziat să apară: ”Când scrii prostii pe Facebook poţi primi chiar şi replici mai glumeţe”

Mihai Șora l-a numit ”analfabet funcțional” pe Adrian Papahagi, după ce filologul a criticat pe Facebook mesajul său despre Fidel Castro, relatează b1.ro.

Îi poate spune cineva domnului Şora să n-o mai lase pe nevastă-sa să scrie pe pagina lui de Facebook?, a scris Papahagi sâmbătă seară.

Eu îl ştiam anticomunist intransigent, nu elegiac şi emoţionat de doctoratul în drept al unui asasin sinistru”, a mai scris acesta ulterior.

Ca un drept la replică, soţia vizată de Adrian Papahagi a intervenit: "Luiza Palanciuc-ȘoraDomnule Adrian Papahagi, nu aș fi intervenit aici (pentru că nu mă interesează duhorile calomniatoare, nici emițătorii lor), însă o fac pentru că am observat că vă aplaudă oameni despre care credeam că au mai multă minte (și un oarecare respect pentru Mihai Șora). (…) A formula o întrebare în felul în care o faceți dumneavoastră mai sus (cu toată șarja ei calomniatoare și nivelul ideatic suburban: întâmplător, aveți o soție și îi doresc să nu fie tratată așa cum faceți dumneavoastră cu alte soții) nu doar vă descalifică, dar arată că nu sunteți solvabil: tocmai pentru că vă agitați în numele unor valori creștine (…)"

Postarea lui Papahagi a venit ca o reacție la mesajul publicat de Șora, după anunțarea morții lui Fidel Castro, după care şi comentariile au fost pe măsură, spre deliciul publiclui larg de pe internet.

Mihai Şora:

"Analfabetul funcțional lovește din nou!
De data aceasta, are studii la Sorbona și spume la gură (cele din urmă prevalând asupra celor dintâi).

Dragii mei,
nu sunt un admirator al lui Fidel Castro (Doamne, ferește!).
Sper că au mai rămas și oameni care pricep o snoavă și n-au nevoie doar de propoziții rudimentare sau de înjurătura groasă pentru a înțelege tâlcul unui mesaj. Există și alte patiserii (decât spuma la gură) pentru a consemna dispariția unui dictator, a scris pe pagina sa de socializare.