Jurnaliştii Emma Zeicescu de la TVR şi Claudiu Popa de la Realitatea TV au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru deţinere şi consum de droguri, după ce au fost prinşi în luna august, la un festival de muzică, având asupra lor două ţigarete ce conţineau cannabis.

„Prin ordonanţa din data de 2.10.2018, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 republicată. În fapt, s-a reţinut că, la data de 11.08.2018, în timp ce se aflau pe raza localităţii Buftea, la intrarea în spaţiul unde se desfăşura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două ţigarete confecţionate artizanal ce conţineau cannabis în amestec cu tutun”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis joi.

Iniţial, DIICOT a deschis în luna septembrie un dosar penal in rem în acest caz, însă procurorii au decis, la începutul lunii octombrie, să-i pună pe cei doi jurnalişti sub acuzare.

Punerea sub acuzare a jurnalistei Emma Zeicescu într-un dosar penal de deținere și consum de droguri nu încalcă în mod concret niciun principiu din codul de etică al TVR.

„Momentan e o știre pe surse despre acest lucru și nici nu am avut când să discutăm cazul doamnei Zeicescu. Pe de altă parte, regulile noastre nu includ aceste situații speciale. Statutul se referă la activitatea jurnalistică, la emisiuni. Mai există un cod de conduită care privește activitățile în afara instituției, dar nici acolo nu există o prevedere specifică în acest sens.”, a declarat  Horia Grușcă, Președintele comisiei de etică și arbitraj din TVR, potrivit DC News.