Evenimentul Zilei > Politica > Scandal MONSTRU în politică. Reacție EXPLOZIVĂ a liderului liberalilor la ordonanța anunțată de Tudorel Toader. „Este neconstituțională”
Scandal MONSTRU în politică. Reacție EXPLOZIVĂ a liderului liberalilor la ordonanța anunțată de Tudorel Toader. „Este neconstituțională”

Scandal MONSTRU în politică. Reacție EXPLOZIVĂ a liderului liberalilor la ordonanța anunțată de Tudorel Toader. „Este neconstituțională”

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader a afirmat că a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite, președintele PNL, Ludovic Orban a reacționat și a spus că o astfel de ordonanță este neconstituțională. De asemenea, liderul liberalilor a mai spus că „PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnați și pentru cei necondamnați”

„E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnați și pentru cei necondamnați, în încercarea de a îi scăpa de pedeapsă atât pe unii și cât și pe ceilalti. O astfel de ordonanță este neconstituțională. Decizia Curții este foarte clară. Practic se va lăsa la latitudinea instanței să considere cursul proceselor care se derulează, după decizia Curții, să hotărască care probe sunt administrate corect și care nu. Nicidecum nu creează bază constituțională pentru o astfel de ordonanță. Cu siguranță nu există un temei constituțional pentru emiterea unei astfel de ordonanțe și vom încerca prin toate mijloace să ne opunem adoptării unui astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban.

 Liderul liberal a adăugat că PSD are obsesia amnistiei și grațierii, iar pentru că nu au reușit să emită o astfel de OUG acum caută diferite forme de grațieri și amnistii, potrivit stiripesurse.ro

„De 7 ani de zile PSD are obsesia legii aministiei și grațierii. Nereușind să dea o lege a amnistiei și grațierii, au declașant toate procedurile posibile pentru a da diferite forme de grațieri și de amnistii. De la recursul compensatoriu, în care au scos 14.000 de deținuți pe stradă, punând în pericol viața, integritatea și proprietatea privată a fiecărui cetățean român, până la proiectul de lege atacat de noi la CCR privind desecretizarea tuturor actelor emise în baza deciziei CSAT din 2005 și până la toate falsele conflicte de natură constituțională declanșate pe diferite teme, sunt disperați să își scape infractorii de pedeapsă”, a completat președintele PNL.