Evenimentul Zilei > Social > Scandal la Universitatea București. O șefă de catedră îi terorizează pe studenți
Scandal la Universitatea București. O șefă de catedră îi terorizează pe studenți

Scandal la Universitatea București. O șefă de catedră îi terorizează pe studenți

Studenții de la Universitatea Bucureşti o acuză pe şefa catedrei de limbă suedeză că îi terorizează la cursuri. Folosind un ton ridicat şi insulte repetate crează o atmosferă stresantă. Câțiva au spus chiar că au ajuns la spital cu stări de anxietate.

Scandal la Universitatea București. Totul a ieșit la iveală după ce pe reţelele de socializare au ajuns inregistrări de la cursul profesoarei.  Acum, speţa face obiectul unei anchete interne.

A dat-o în suedeză

„Nu vă văd bine deloc…Nu vă văd licenţiate, fetelor! Pentru că sunteţi extrem de leneşe, dar extrem. Deci nu cred că aţi citit niciodată ce teorie… Doamne fereşte! Păi de-aia, oameni buni, noi ieşim la teste că suntem analfabeţi funcţionali…”, le-a spus profesoara, studenților.

Și nu este singurul exemplu. Sunt numeroase înregistrări de la cursul profesoarei.

Mult timp, studenţii şi-au împărtăşit în mediul online, experienţele pe care le descriu ca traumatizante. „Suedezii ne consideră ţigani din cauza unor oameni ca noi”, le-ar fi spus cadrul didactic tinerilor, ameninţându-i că nu îşi vor lua licenţa.

Val de plângeri către conducerea facultăţii

„A aplicat metode inumane de a se angaja în discuţiile cu studenţii, numindu-ne provinciali, balcanici şi primitivi. Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta”, mărturiseşte unul dintre studenţi.

Profesoara le-ar fi făcut fotografii cu telefonul la examen, spun ei, fără să le ceară voie, ca să se asigure că nu îşi vor schimba locurile cu intenţia de a copia.

 Mai mulți studenți au ajuns, din cazuza stresului, la doctor

„Suntem foarte mulţi care urmăm un tratament, mai ales în sesiunea de examene, am avut nevoie de calmante”, adaugă studentul.

O altă studentă susţine chiar că în urma presiunii psihice de la cursurile profesoarei ar fi făcut infarct şi ar fi ajuns la spital.

O comisie de Integritate analizează probele strânse şi va decide dacă şi cum va fi sancţionat cadrul didactic. Contactată de Antena 3, profesoara a transmis că îşi va expune punctul de vedere după încheierea anchetei interne, transmite Antena3.

Universitatea București a declanșat o anchetă internă

„Cazul va ajunge în analiza Comisiei de Integritate Academică de la nivelul facultății și, în funcție de evoluția lucrurilor, ar putea intra în atenția Comisie de Etică a Universității. Suntem preocupați de situație, atât la nivelul facultății, cât și al rectoratului, și ne dorim să păstrăm un mediu de învățare în care respectul pentru demnitatea umană să rămână un principiu al activității noastre zilnice și al relațiilor dintre membrii comunității noastre, fie că este vorba de studenți, profesori sau colegi din administrația universității” –  a transmis Universitatea București prin intermediul purtătorului său de cuvânt.