Evenimentul Zilei > Social > Scandal la Spitalul Județean Arad. Pacienții reclamă folosirea repetată a perfuzoarelor
Scandal la Spitalul Județean Arad. Pacienții reclamă folosirea repetată a perfuzoarelor

Scandal la Spitalul Județean Arad. Pacienții reclamă folosirea repetată a perfuzoarelor

Scandal la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad. Pacienții reclamă faptul că, în saloanele Secției de Medicină Internă, s-ar fi folosit zile la rând aceleași perfuzoare, deși acestea sunt de unică folosință. Acuzele au ajuns până la Consiliul Județean Arad, însă medicii spun că totul e o invenție.

Un bolnav internat în Secția de Medicină Internă a relatat jurnaliștilor de la Aradon.ro că vecinii săi de salon ar fi stat cu aceleași perfuzoare zile în șir, deși exista risc de infecții. ”Le-am cerut explicaţii asistentelor, dar şi studenţilor care fac practică în spital, şi ne-au spus acelaşi lucru: asistenta-şefă a dat dispoziţie să fie refolosite perfuzoarele, că nu mai există pe stoc”, a relatat pacientul pentru sursa citată.

Directorul medical al unității sanitare, dr. Mircea Onel, a confirmat pentru EVZ, că există în desfășurare o anchetă, realizată împreună de spital și Consiliul Județean Arad, ordonatorul de credite. ”Până acum s-au luat declarații de la pacienți și se fac verificări. Există o problemă cu descărcarea din gestiune a acestor perfuzoare pe fiecare pacient în parte”, a declarat medicul.

Perfuzoarele sunt acele tuburi subțiri care conduc lichidul perfuzabil, de la perfuzie la pacient.

Și șefa Secției de Medicină Internă a oferit detalii referitoare la aspectele semnalate. ”Există o problemă legată de numărul insuficient de perfuzoare în cadrul Secției Medicină Internă însă acest lucru nu înseamnă că le-am refolosit. Din contră, am împrumutat de pe alte secții pentru a nu afecta calitatea și siguranța actului medical.  Nu a existat nicio dispoziție dată de mine prin care să le cer colegilor mei refolosirea perfuzoarelor”, a explicat pentru EVZ dr. Simona Borta, medic șef secție.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News