Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal la Satu Mare cu doi carantinați! Au comis un grav accident de circulație
Scandal la Satu Mare cu doi carantinați! Au comis un grav accident de circulație

Scandal la Satu Mare cu doi carantinați! Au comis un grav accident de circulație

Doi tineri din localitatea Botiz, județul Satu Mare, care s-au întors recent din zonele roșii ale epidemiei cu coronavirus, Germania și Franța, care nu au respectat prevederile carantinei obligatorii, au comis un grav accident de circulație.

Cei doi și-au părăsit domiciliile unde erau plasați în carantină obligatorie și s-au gândit să se distreze și au început să consume alcool.

Mai mult, după accident cei doi au provocat scandal la fața locului fiind necesară intervenția forței de către polițiști. ”Un autoturism a intrat în depășirea mai multor autovehicule iar pentru a evita un impact cu un autoturism care se apropia din sens opus a ieșit în afara părții carosabile lovind un stâlp și gardul unei case. În autoturismul neînmatriculat se aflau două persoane, iar șoferul era sub influența băuturilor alcoolice. În sprijin la fața locului a sosit și o patrulă de polițiști rutieri. Șoferul și pasagerul au devenit recalcitranți și s-a impus ca polițiștii prezenți să utilizeze mijloace de imobilizare corp la corp. După ce au fost urcați în autospeciala SMURD, cei doi bărbați au declarat că în cursul zilei de 18.03.2020 s-au întors din Franța (țara cu peste 15.000 de cazuri cu COVID -19) respectiv Germania (țara cu peste 10.000 de cazuri confirmate). Cu toate că polițiștii au purtat mască și mănuși de unică folosință pe parcursul intervenției, aceștia au raportat incidentul și au fost ținuți două ore la UPU, pentru ca în final să fie refuzați de DSP să li se recolteze probe sau să fie trimiși în autoizolare la domiciliu”, susțin polițiștii de la sindicatul Europol.

Cu toate că au cerut să fie testați pentru SarCoV2, medicii de la DSP Satu Mare au refuzat să facă acest lucru pe motiv că cei doi tinei nu prezentau simptome. ”Mai mult decât atât, superiorii le-au transmis polițiștilor să meargă la sediul ISU pentru a le fi dezinfectate autospecialele și echipamentul, urmând să își continue serviciul”, se mai arată în comunicat.

Chiar și șefii Poliției Satu Mare le-au reproșat polițiștilor să nu mai fie atât de panicoși deoarece ”există alți colegi care au fost și mai expuși decât ei și nu s-au contaminat„.