Scandal la Parlamentul de la Chișinău. Rusofilii au băgat bățul prin gard, zeci de persoane au fost reținute

Scandal la Parlamentul de la Chișinău. Rusofilii au băgat bățul prin gard, zeci de persoane au fost reținute

Zi cu un nou scandal în Parlamentul de la Chișinău, o prelungire a evenimentelor de ieri. După haosul provocat, ieri, mai mulți deputați rusofili, apropiați ai lui Ilan Șor, au fost suspendați pentru cinci ședințe plenare. Iar vineri, mai multe persoane s-au adunat în fața instituției, pentru a protesta față de pedeapsa primită de rusofili. Ei i-au strigat lui Igor Grosu, președintele Parlamentului, să-și dea demisia.

Proteste la Parlamentul din Republica Moldova. Oamenii lui Ilan Șor au făcut scandal din nou

27 protestatari au fost reținuți de forțele de ordine și au ajuns la IP Buiucani, după cum anunță TVR Moldova.

Circul de joi a fost orchestrat de deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Reghina Apostolova, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovshi. Conform sancțiunii primite, politicienii respectivi ar putea participa la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului.

Proteste în fața Parlamentului de la Chișinău

sursa: TVR Moldova

Disputele dintre deputații oamenii condamnatului Ilan Șor și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au început după ce spicherul a deconectat de mai multe ori microfonul deputatului Denis Ulanov. Cel care a fost nemulțumit și a criticat un proiect de lege ce viza sporirea atribuțiilor Băncii Naționale. Iar asta timp ce deputații făceau propuneri pentru ordinea de zi. Ulanov i-a replicat celui care ținea discursul că acesta „nu-i dă de ales decât să se apropie de el și să vorbească de la microfonul lui”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputații lui Ilan Șor au destabilizat ședința

A fost declanșată dezordinea, în condițiile în care cei șapte deputați au blocat tribuna Parlamentului, scandând „Rușine” și „Jos Maia Sandu”. Ședința a continuat timp de câteva ore în care deputații erau nevoiți să-și prezinte proiectele de pe loc și să vorbească mai tare în microfoane, din cauza zgomotului făcut de parlamentarii protestatari.

Igor Grosu a propus sancționarea celor șapte deputați, inițiativă susținută de 57 de deputați din fracțiunea PAS. Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor nu era prezentă în sală la momentul votării.