Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în PNL Prahova. Membri ai conducerii, nemulțumiți de „alianța pe picior” cu PDL
Scandal în PNL Prahova. Membri ai conducerii, nemulțumiți de „alianța pe picior” cu PDL

Scandal în PNL Prahova. Membri ai conducerii, nemulțumiți de „alianța pe picior” cu PDL

Un scandal a avut loc, joi seară, la PNL Prahova după ce membri din structura de conducere a filialei au refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în care urma să se discute fuziunea cu PDL, motiv pentru care preşedintele PNL Prahova a schimbat încuietoarea de la intrarea în sediu.

Mai mulţi membri din conducerea PNL Prahova contestă şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, acuzând că aceasta este nestatutară, ei refuzând să participe la şedinţa de joi pe motiv că nu vor alianţa "pe picior" cu PDL, astfel că preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Roşca, a decis schimbarea încuietorii de la intrarea în sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii să nu mai aibă acces în sediul partidului. șase dintre cei Șapte parlamentari ai partidului au protestat azi public față de această decizie.

"Am fost oripilat astăzi, după ce am preferat să nu ne prezentăm la o şedinţă în care se punea problema fuziunii cu PDL, un lucru pe care nu-l putem decide ca oameni politici, care facem politică de foarte mulţi ani şi ţinem la Partidul Naţional Liberal, nu o putem lua pe picior ca şi decizie. Am preferat să nu ne prezentăm astăzi (n.r. – joi) la şedinţă, să luăm o decizie pe picior, după care am aflat că preşedintele Mircea Roşca nu numai că ne-a adus fel de fel de injurii în această şedinţă care era şi nestatutară, dar a şi schimbat yala de la intrarea în sediu. Sunt secretar general al partidului şi totuşi nu pot să accept astfel de chestiuni care s-au întâmplat şi acum doi ani la fostul preşedinte Semcu", a declarat corespondentului Mediafax secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, preşedinte al PNL Ploieşti.

Griji pentru identitatea doctrinară

Potrivit acestuia, de la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova convocată joi seară, în care ar fi trebuit să se discute alianţa dintre PNL şi PDL, au lipsit cei mai mulţi dintre parlamentarii PNL din Prahova, pentru că aceştia nu au primit garanţii că în urma fuziunii partidul îşi va păstra numele şi identitatea doctrinară.

"Nu pot să accept că atât timp cât nu există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal sau a Congresului care să statueze foarte clar drumul pe care-l luăm de aici înainte, noi să avem astăzi de a face cu un vot pe această chestiune, alianţa cu PDL, un partid spălat, un partid care a fost trecut prin Albalux, dar care nu are nicio legătură cu noi, liberalii. Este în continuare partidul emanat din partidul lui Băsescu şi noi nu putem accepta că în urma unei fuziuni ar putea dispărea numele de PNL. Nu pot să accept asta. Nu pot să accept să fac o fuziune cu un partid care nu mă reprezintă pe mine şi nu reprezintă PNL. Nimeni nu ne-a spus că o condiţie pentru o fuziune va fi păstrarea PNL-ului. Dacă ni se spunea acest lucru, da asta este condiţia de la care nu derogăm, era altceva. Dar să iau astfel de decizii fără să ştiu dacă PNL-ul va rămâne PNL sau se va transforma în Partidul Popular nu ştiu care, nu ştiu cum, eu nu accept asta şi nu acceptă asta nici colegi de-ai noştri care azi nu au fost prezenţi la această şedinţă a Biroului Permanent Judeţean", a mai spus secretarul general al PNL Prahova.

Acesta a adăugat că la şedinţa de joi seară a BPJ al PNL Prahova a participat un singur parlamentar liberal din Prahova, în afară de preşedintele Mircea Roşca, şi că acel parlamentar "la un moment dat a părăsit şedinţa văzând despre ce e vorba".De asemenea, Nicolae Alexandri a spus că este "jignit profund" de decizia preşedintelui PNL Prahova de a interzice accesul parlamentarilor în sediul PNL Prahova prin schimbarea yalei de la intrarea în sediu.

Întrebat dacă după şedinţa de joi seară cere demisia preşedintelui PNL Prahova, secretarul general al filialei judeţene a spus că nu va mai accepta niciodată să lucreze cu Mircea Roşca în calitatea acestuia de lider al PNL Prahova, "dacă PNL-ul va rămâne PNL". "Eu coleg în filiala Prahova a PNL – dacă va rămâne PNL – nu voi mai fi niciodată. Pentru acest gest pe care l-a făcut astăzi nu pot să mai fiu coleg sub nicio formă cu domnul Roşca dacă va rămâne preşedinte al PNL Prahova, repet, dacă va rămâne PNL-ul PNL. Dacă nu va rămâne PNL-ul PNL nici vorbă să mai fiu membru al acestui partid nou înfiinţat, eu rămân liberal, merg acasă la mine şi-mi văd de treaba mea. Membru unui partid în care va rămâne preşedinte Mircea Roşca eu nu voi rămâne", a mai spus Nicolae Alexandri.

Mircea Roșca: O temă falsă

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a declarat, ieri, că tema pierderii identităţii PNL prin fuziunea cu PDL invocată de parlamentarii liberali ai judeţului este "total falsă".

"Tema fuzionării şi a pierderii identităţii este total falsă din mai multe motive. În Delegaţia Permanentă de miercuri s-a dat un vot de încredere şi de demarare a negocierilor cu PDL şi s-a dat în spiritul fuzionării fără să se piardă identitatea partidului, sigla şi numele acestui partid pe care îl invocă mulţi în această perioadă, dar puţini, din păcate, ştiu ce înseamnă identitatea acestui partid. Eu sunt dintre cei care nu au fost în alt partid, decât în PNL. Toate lucrurile astea s-au respectat (…). De atunci nu s-a întâmplat absolut nimic, decât o discuţie de principiu de a ajunge în paşi importanţi, într-un termen destul de rezonabil, într-o fuzionare în spiritul a ceea ce s-a votat în Delegaţia Permanentă", a declarat Roşca pentru Agerpres.

Acesta a arătat că nu înţelege poziţia parlamentarilor de Prahova în condiţiile în care nu s-a ajuns la concluzii în urma discuţiilor din comisia de negociere. "Nu s-a tras nicio concluzie, nu s-a finalizat nimic, a fost o primă discuţie, urmând ca în perioada următoare să demarăm strict pe lucrurile în detaliu prin formarea unor comisii care se vor ocupa de armonizarea în teritoriu şi aşa mai departe. Nu înţeleg această poziţie (…) Eu sunt un militant al PNL şi pe mine mă veţi regăsi mulţi ani în acest partid, spre să îmbătrânesc în acest partid, cu această denumire, cu această identitate, cu această doctrină", a adăugat preşedintele PNL Prahova.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: