Dacă actuala președintă interimară a liberalilor Raluca Turcan era dată ca favorită pentru a primi susținerea foștilor pedeliști pentru șefia PNL la Congresul din martie, situația s-a schimbat la moșia fostului baron PD, Nicolae Bara.

În timpul ședinței, care a durat peste 8 ore, mai marii PDL, în frunte cu Vasile Blaga s-au sucit și au decis să-l susțină pe fostul ministru al Justiției, deputatul Cătălin Predoiu, la șefia liberalilor.

Decizia a nemulțumit-o profund pe Raluca Turcan, care, potrivit surselor EVZ a plecat foarte supărată. „A fost o decizie luată în consens de toți cei prezenți. S-a stabilit că PNL are nevoie de un bărbat la conducere. Doamna Turcan s-a supărat rău, s-a văzut pe fața ei.Asta e decizia noastră”, au mai declarat sursele citate mai sus. Potrivit acestora, Raluca Turcan nu va renunța să candideze împotriva lui Cătălin Predoiu la Congresul din martie.

Fix în ziua în care Raluca Turcan a fost aleasă președinte interimar al PNL, la finalul anului trecut, Cătălin Predoiu a anunțat primul că va candida în primăvară la președinția PNL, afirmând că partidul are nevoie de competiție reală, nu de „aranjamente de culise’’ . Între timp, și-au exprimat dorința de a se înscrie în cursă încă zece liberali printre care Ovidiu Raețchi, Ludovic Orban, Cristian Bușoi sau Gheorghe Falcă.