Una dintre cele două fete s-a ales cu dosar penal după ce ar fi încercat să o șantajeze pe cealaltă cu fotografii indecente.

Atât studenta șantajată, cât şi cea care a încercat șantajul lucrau la un studio de videochat.

CITEȘTE ȘI Atenție unde și ce consumați pe litoral. Amenzi de sute de mii de lei

După ce s-a prezentat la poliție pentru o reclama pe cea care o șantaja, fata a fost sfătuiră de oamenii legii să intre în jocul acesteia pentru ca șantajista să poată fi prinsă în flagrant.

După ce a primit suma de 1.000 de lei solicitată pentru a nu face publice imaginile indecente, studenta i-a păcălit pe polițiști spunând-le că nu are actele la ea și le-a dat un nume fals.

După ce polișiștii au deschis dosar penal pe numele acesteia, și-au dat seama ca au fost înșelați, scrie Ziar de Iaşi.

Așadar, la acuzația de șantaj, s-a adăugat și acuzația de fals în acte.

CITEȘTE ȘI Poliția s-a echipat pentru război. Ce se întâmplă la priveghiul lui Emi Pian

Studenta de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă, iar inculpata a făcut recurs.

La proces, au fost prezentate mai multe discuţii dintre cele două. Șantajista a luat legătură cu victima prin intermediul unui cont fals de Facebook.

„Te sfătuiesc ca data viitoare să răspunzi la telefon, chiar dacă eşti apelată de un număr ascuns. Mai ales când ştii ce slujbă interesantă şi chiar excitantă ai. Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă, sau dear lucky girl, nu ştiu cum îţi place mai mult. Ştiu unde, ştiu pe ce site-uri, la ce studio. Târgul meu: 1.000 de lei pană mâine, la ora 15:00, sau o postare interesantă va apărea peste tot. Asta pentru că nu-ţi vreau răul”.