Evenimentul Zilei > International > Scandal cu români, în Elveția. Au fost arestați!
Scandal cu români, în Elveția. Au fost arestați!

Scandal cu români, în Elveția. Au fost arestați!

Doi români au fost arestați în Elveția, sub bănuiala că ar fi organizat o rețea infracțională.

În urma unei investigații de foarte lungă durată, un bărbat şi o femeie de cetăţenie română au fost arestaţi în cantonul elveţian Ticino.

Poliţia elvețiană îi bănuieşte pe cei doi de organizarea unei reţele de prostituţie ilegală, anunță marţi portalul swissinfo.

Arestarea celor doi, în vârstă de 38 de ani, vine după câteva luni de anchetă, a menţionat poliţia cantonală într-un comunicat difuzat luni după-amiaza.

Cei doi cetăţeni români sunt acuzaţi că au condus o reţea de prostituţie ilegală, gestionând „case de toleranţă” în mai multe oraşe din Ticino, şi că le cereau femeilor chirii supraevaluate şi taxe pentru permisul de şedere.

Nu e primul caz

Reamintim că fosta soție a lui Alex Bodi, Iulia, le-ar fi povestit anchetatorilor că a fost prostituata lui pentru mai mult timp și că ar fi plănuit același lucru și pentru Bianca Drăgușanu.

Este vorba de un dosar complex de proxenetism care se întinde în mai multe țări europene, dar care pare să se îndrepte spre o rezolvare.

Au trecut 2 săptămâni de când Alex Bodi a fost arestat de DIICOT, dar amănunte picante continuă să apară în dosarul cu numele său pe el. Prostituție, proxenetism, șantaj și cămătărie. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine dosarul în care este implicat Bodi acum.

Alex Bodi ar fi fost turnat la poliție chiar de Iulia, fosta sa soție alături de care are și doi copii. Femeia a mai declarat că Bodi a obligat-o să se prostitueze pe sume foarte mari de bani atunci când cei doi formau un cuplu.

Aceasta le-a dezvăluit anchetatorilor că Bodi a reușit să o șantajeze întrucât a fost nevoită să întrețină relații intime cu mai mulți bărbați necunoscuți ei, pentru sume fabuloase de bani pe care Bodi le băga în buzunar.

Tot Iulia a povestit cine sunt ceilalți membri ai rețelei, cum operau, cum aveau împărțite teritoriile, cum racolau fetele etc. O întreagă organizație bine pusă la punct, o adevărată caracatiță ce se întindea în multe țări din Europa: Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția etc.

Foto: Swissinfo.ch