Conflictul a pornit de la modificarea legii pensiilor care întră în vigoare din 15 septembrie, liderul de sindicat comentând că actul normativ este dat peste noapte și va înjumătăți pensiile unor polițiști. Mai precis, acesta spune că, de exemplu, un șef de post care are pensia de 6.000-7.000 lei, va rămâne cu doar 3.000 lei după 15 septembrie.

La începutul conflictului, Florin Vîlnei a spus că „Sunt județe în care mediul rural este decapitat. Eu i-am spus doamnei Olguța Vasilescu că îmi e e teamă de ziua de după 15 septembrie, când se va modifica această lege. Îmi e teamă pentru că nu vom mai face față.” Replica a venit rapid din partea moderatoarei Dana Grecu, „Stați o secundă. Vreau să vă opresc pentru că mă enervați și vă spun de ce: Manipulați!,” afirmație la care sindicalistul a răspuns răspicat „Niciodată nu am manipulat.”

DEMISIE-FULGER la Antena 3. A fost scandal? „VOI FI SINCER…”

Discuția aprinsă a continuat cu replica moderatoarei „Dumneavoastră îmi spuneți că după 15 septembrie vine moartea peste polițiști”, și cu un răspuns mai amplu dat de Florin Vîlnei, „Doamna Grecu, dacă omul își face o socoteală și din 15 septembrie dacă se pensionează pierde 700-800, 1000 de lei. Eu nu încerc să manipulez și să dezinformez, dar cine a aruncat în spațiul public nu a informat. Sistemul de calcul va fi din 15 septembrie cu totul altul decât la momentul acesta. (…) Dar nu puteți spune că un om pierde 1.000 de lei la pensie.”

O ALTĂ PLECARE DE MARCĂ de la Antena 3. Demisie bruscă după 9 ani

În finalul discuției, Dana Grecu și Florin Vîlnei și-au cerut scuze reciproc pentru discuția aprinsă, cei doi glumind că s-au enervat reciproc.