Scăderea preţului apartamentelor e doar o iluzie. În realitate preţurile cresc

Scăderea preţului apartamentelor e doar o iluzie. În realitate preţurile cresc

Preţurile apartamentelor au scăzut cu până la 4,5% în marile oraşe ale ţării în prima jumătate a acestui an, potrivit site-ului imobiliare.ro, însă asta doar dacă ne referim la preţurile exprimate în euro. În lei, preţul a crescut în această perioadă, din cauza deprecierii monedei naţionale.

Cea mai proastă situaţie pentru cumpărători s-a înregistrat în Braşov, unde preţul mediu pe metru pătrat util era de 853 de euro la sfârşitul lunii iunie, comparativ cu 859 euro la începutul anului. În lei, a avut loc o creştere de 4% a preţului, deşi în euro vorbim de o scădere de 0,8%.

Urmează Timişoara, cu o scădere de doar 14 euro pe metrul pătrat util, de la 796 la 810 în primele şase luni ale anului. În lei, creşterea preţului a fost de 2,9%. La Constanţa preţul a scăzut de la 926 la 894 de euro (1,1% creştere în lei), în timp ce la Cluj scăderea a fost de la 948 la 906 euro pe metru pătrat, ceea ce reprezintă o stagnare în lei. Singurul oraş unde a avut loc o uşoară depreciere şi în moneda naţională este Ploieşti, unde preţul a scăzut de la 871 la 827 de euro pe metru pătrat util.

În Capitală, preţul a rămas peste 1.000 de euro pe metrul pătrat, scăzând cu aproape 4% exprimat în moneda europeană, de la 1.179 la 1.132 de euro. De altfel, Bucureştiul este în prezent singurul oraş din România unde preţul mediu pe metru pătrat al apartamentelor este situat peste pragul de 1.000 de euro. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Locuinţe de 15.000 de euro la noul târg imobiliar
  • Când e cel mai bun moment să-ţi iei o casă
  • Ghidul cumpărătorului de apartament: UNDE au scăzut mai mult preţurile şi cu cât
  • Topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în România