Scad temperaturile în Republica Moldova. La ce valori ajunge mercurul din termometre

Scad temperaturile în Republica Moldova. La ce valori ajunge mercurul din termometre Sursa foto: Pixabay

Schimbare la nivel termic, în Republica Moldova, marți, 27 februarie. Temperaturile sunt în scădere, dar valorile consemnate depășesc limitele normalului acestei perioade.

Vreme ceva mai rece, azi, 27 februarie, în Republica Moldova, față de zilele trecute. Temperaturile sunt într-o ușoară scădere, chiar dacă, per total, ele rămân la valori ridicate pentru această perioadă a anului. Maximele vor oscila între 9 și 12 grade Celsius, iar minima zilei va fi de 0 grade, după cum ai informat specialiștii meteo.

Temperaturile scad ușor în Republica Moldova

Și azi, cel mai cald va fi la Cahul, acolo unde se va înregistra o valoare de 12 grade Celsius. Se vor consemna 11 grade la Rîbnița și Briceni, 10 grade la Chișinău și Bălți și 9 grade la Ștefan-Vodă.

În partea de nord a țării, cerul va fi mai mult înnorat, iar în centru și sud va fi o alternanță, pentru că Soarele se va strecura printre nori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Va fi cald, și azi, în România

În România, astăzi, cerul va fi variabil, însă dimineața și mai ales noaptea, pe alocuri, în special în sud și în est, vor fi nori joși și ceață, cu probabilitate mai mare în Dobrogea, unde pot persista. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele Carpaților Meridionali și în Banat.

Valorile termice, deși în scădere ușoară, vor continua să caracterizeze o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil în mare parte a intervalului, însă în orele dimineții și cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, vor fi nori joși și ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele se vor încadra între 11 și 20 de grade, ușor mai scăzute pe litoral, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. În zonele joase de relief din estul țării, precum și în Lunca Dunării, dimineața și noaptea vor fi nebulozitate joasă și local ceață, posibil persistente în Dobrogea, iar în rest, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și, trecător, în Moldova.