Ce se întâmplă în bucătăriile marilor restaurante. O angajată a fost prinsă în fapt

Ce se întâmplă în bucătăriile marilor restaurante. O angajată a fost prinsă în fapt Sursă foto: captură ecran

Normele de igienă au fost încălcate flagrant de angajata unui restaurant celebru din Cluj. Femeia a fost surprinsă în timp ce gusta din preparatele destinate comercializării. În urma sesizărilor, inspectorii ANPC au închis unitatea respectivă.

Sintagma norme de igienă nu mai reprezintă nimic pentru angajata unui restaurant din Cluj. Un client a surprins-o pe una din angajatele unității respective, într-o ipostază care nu face deloc cinste restaurantului cu pricina. Femeia a fost filmată în timp ce gusta din preparatele care urmau să fie vândute clienților.

Norme de igienă, încălcate flagrant într-un restaurant din Cluj

Întreaga scenă s-a produs într-un mall din Cluj-Napoca. Angajata unui restaurant de tip food court a fost filmată în timp ce a gustat din mâncarea care, urma să ajungă mai apoi în farfuriile clienților. Femeia care a surpins scenă adună dovezi pentru a devoala neregulile din restaurantele în care sintagma norme de igienă nu este inclusă și în fișa postului.

În materialul video se poate vedea cum angajata respectivă lua cu mână goală preparatele destinate vânzării. Gusta din mâncarea pe care o gătea, după care polonicul îl punea înapoi în oală. Această practică, de altfel o încălcare flagrantă a tot ceea ce înseamnă norme de igienă, favorizează transmiterea bolilor și asta pentru că saliva reprezintă un agent de contaminare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Norme de igienă încălcate flagrant la un restaurant din Cluj

Sursă foto: Captură ecran

Restaurantul a fost închis

Separat de faptul că gestul angajatei reprezintă o lipsă de respect pentru clienții restaurantului, normele de igienă interzic astfel practici. Un asemenea comportament este strict interzis în toate restaurantele sau alte unități de servire, respectiv distribuire a alimntelor.

Autoritățile sanitare nu pot controla toți agenții economici, poate că de aceea este esențial ca autoritățile să fie sesizate în astfel de cazuri. Inspectorii de Protecția Consumatorilor Cluj s-au deplasat la unitatea cu pricina pentru a confirma sau infirma cele sesizate. Comportamentul angajatei, de altfel, considerat inacceptabil și imoral, contravine și legilației în vigoare. Așa se face că inspectorii de protecție a consumatorilor a închis restaurantul.

Protocol de colaborare între ISU și ANPC. Comisarii de la Protecția Consumatorilor

Horia Constantinescu, șeful ANPC. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Restauratentele nu mai țin cont de normele de igienă

În altă ordine de idei, o altă cherhana celebră din Ovidiu a fost închisă de CJPC pentru încălcarea gravă a ceea înseamnă norme de igienă. În urma unui control, inspectorii au descoperit pește putrezit și legume mucegăite, care ulterior ajungeau pe masa clienților. Unitatea a fost amendată cu 14.000 de lei și închisă până la remedierea problemelor depistate.