Evenimentul Zilei > Monden > Satul mașinilor de lux. Aici găsești cele mai rare modele de mașini
Satul mașinilor de lux. Aici găsești cele mai rare modele de mașini

Satul mașinilor de lux. Aici găsești cele mai rare modele de mașini

Observatorii bolizilor de lux se adună săptămânal în bogatul sat Alderley Edge din Cheshire(Anglia) pentru a vedea unele dintre cele mai scumpe și mai rare mașini din lume.

La sfârșit de săptămână, străzile din Alderley Edge din Cheshire sunt pline de „vânători‟ de supermașini datorită numărului mare de mașini rare și scumpe de pe drum.

Mai demult erau cunoscuți observatorii de trenuri, niște ciudați ochelariști, cu un creion și un acarnețel în mâini. Dar în aceste zile pare să fi ieșit la iveală o nouă nebunie de „observare”( spotting) cu o înfățișare mult mai modernă, relatează Manchester Evening News.

Supercar spotting‟ este numele dat unui grup dedicat de pasionați de mașini care așteaptă toată ziua să vadă și să fotografieze vehicule rare și incredibil de scumpe. Se adună în zone bogate și așteaptă ore în șir pentru a prindeimagini de mașini de lux precum Lamborghini, Bugatti, McLaren și mașini rare de epocă, valorând milioane.

Și în bogatul sat Alderley Edge din Cheshire, au mai mult de unde alege. Zona a devenit centrul nordic pentru distracție, deoarece aproape orice mașină este un bolid, relatează Manchester Evening News.

Grupul de entuziaști se adună la sfârșit de săptămână pentru a-și fotografia mașinile preferate de pe drum.

Alderley Edge se află în Triunghiul de Aur din Cheshire

Supranumit „Knightsbridge al nordului”, Alderley Edge se află în Triunghiul de Aur din Cheshire, unde costul mediu al unei case este de aproape 800.000 de lire sterline.

Și există o afișare atrăgătoare de Lamborghini, Bugatti, McLaren și mașini rare de epocă de-a lungul drumului principal al satului la sfârșit de săptămână.

„Londra este încă mai bună în ceea ce privește mașinile de mare valoare, dar aici este forma leneșă de observare a mașinilor – deoarece mașinile vin literalmente la tine”, spune unul din pătimașii observatori, Jordan Belsham, 23 de ani.

Jordan a spus că numărul de observatori auto a crescut de la doar o mână de adepți la o listă obișnuită de până la 100 de persoane. Aceștia se adună pe un colț de iarbă din sat în weekend pentru a obține cele mai bune instantanee ale bolizilor de pe paradă. Deseori petrece până la unsprezece ore pe zi sâmbăta și duminica căutând mașini rare.

În timp ce observatorii au devenit un accesoriu la fel de obișnuit al vieții în Alderley Edge ca toate vedetele, fotbaliștii și milionarii, ei sunt încă o sursă de fascinație pentru oamenii care ajung prima oară prin sat.