Evenimentul Zilei > Justitie > CAZUL ULUITOR care aruncă Justiția în aer. Un sat ÎNTREG luat de o singură familie. DECIZIE BOMBĂ
CAZUL ULUITOR care aruncă Justiția în aer. Un sat ÎNTREG luat de o singură familie. DECIZIE BOMBĂ

CAZUL ULUITOR care aruncă Justiția în aer. Un sat ÎNTREG luat de o singură familie. DECIZIE BOMBĂ

Un sat întreg rămâne în proprietatea unei singure familii, după ce Tribunalul Olt a decis marți, admiterea soților Viorica şi Mihai Alexandru Colţeu privind terenurile din satul arădean Nadăş.

Instanța a respins ca fiind tardive cererile de revizuire formulate de Comisia Locală de fond funciar Tăuţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad, potrivit Agerpres.ro

„Admite recursul. Modifică în tot sentinţa şi în parte încheierea de şedinţă din data de 09.07.2018. Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie accesorie formulate de Biriş Iovu, Rad Nicolae, Paşcalău Avram şi RNP Romsilva – Direcţia Silvică Arad. Admite excepţia tardivităţii şi respinge ca tardive cererile de revizuire precizate, formulate de revizuentele Comisia Locală de fond funciar Tăuţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad. Menţine restul dispoziţiilor din încheierea de şedinţă din data de 09.07.2018. Obligă revizuentele în solidar la plata sumei de 10.856,43 lei, cheltuieli de judecată către intimaţii Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica. Irevocabilă", se arată în soluţia pronunţată de Tribunalul Olt.

În 2006, Judecătoria Ineu a admis o plângere a soţilor Viorica şi Mihai Colţeu, prin care aceștia cereau anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei județene şi Comisiei locale Tăuţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. 

Judecătoria a stabilit reconstituirea în favoarea familiei Colţeu a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa totală de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădiri sau alte construcţii aflate pe acestea. 

În baza unui act de moștenitor, care s-a dovedit ulterior a fi fals, soții Colțeu susţineau că trebuie să moştenească aproape 9.000 de hectare de teren în extravilanul satului arădean Nadăş.

În anul 2014, o anchetă a DNA Timișoara a relevat faptul că o parte din documentația care a stat la baza acestei retrocedări a fost falsificată.