Editura Evenimentul si Capital

Şase medalii de aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie de la Suceava

14-07/medalii1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 330 Vizualizari

România a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind urmată de Iran cu patu medalii de aur, Singapore cu două medalii şi Serbia şi Iran cu câte o medalie

Românul Denis Turcu a obţinut cel mai bun punctaj, el fiind, de altfel, câştigătorul absolut al olimpiade internaţionale, câştigând şi premiul special la proba observaţională.

Tudor Costel Creţu a obţinut medalia de aur şi premiul specila la proba teoretică, în timp ce Iustina Crăciun, medaliată cu aur, a fost premiată şi pentru sprijinirea organizării olimpiadei din partea elevilor.

Din cele două loturi olimpice române, formate din câte cinci concurenţi, au mai câştigat medalii de aur Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc.

Preşedintele ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale, a declarat conform Mediafax că organizarea în România a acestei competiţii a însemnat confirmarea unei tradiţii a ţării noastre în organizarea olimpiadelor internaţionale ştiinţifice şi, totodată, o confirmare a valorii elevilor români participanţi la această olimpiadă.

"Rezultatele elevilor noştri sunt de excepţie prin numărul medaliilor de aur şi argint obţinute, precum şi din obţinerea locului I absolut de Denis Turcu, deţinătorul acestui titlu de la ediţia precedentă desfăşurată în Grecia", a spus Trocaru.

El a explicat că această olimpiadă internaţională a urmărit evaluarea competenţelor tinerilor în domeniul astronomiei şi astrofizicii prin probe teoretice şi practice specifice, cum ar fi observaţională în Planetariu şi analiza de date astronomice şi proba de observare a cerului pe timp de noapte cu ajutorul telescopului.

"Din ceea ce am constatat atât eu cât şi oaspeţii, organizarea a fost impecabilă, profesorii evaluatori s-au ridicat la un înalt nivel ştiinţific şi profesional, realizând o competiţie corectă şi cu multiple valenţe educaţionale", a spus Trocaru.

Peste două sute de elevi din 37 de ţări au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind cea mai mare prezenţă înregistrată la o olimpiadă internaţională în acest domeniu.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI