Este vorba de şase băieţi şi o fată. La data dispariţiei, băieţii aveau vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, iar fetiţa avea 3 ani.

Cel mai vechi dosar este cel al unui minor din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, dispărut în împrejurări necunoscute din localitatea de domiciliu în luna august 1998, când băiatul avea vârsta de 7 ani.

În ultimul an, la IPJ Teleorman au fost înregistrate 58 de dispariţii de minori, dar doar 56 dintre cazuri au fost soluţionate. Toate acestea au reprezentat plecări voluntare, cu o singură excepţie: o fetiţă în vârstă de 2 ani care a fost luată de mama sa fără acordul tatălui.
Zece dintre minorii daţi dispăruţi s-au întors singuri la domiciliu, iar ceilalţi 46 au fost depistaţi de poliţişti.

Au fost şi cazuri, nouă la număr, în care minorii găsiţi de poliţie au refuzat să se întoarcă acasă sau în centrul de plasament, potrivit IPJ Teleorman, citat de Agerpres.

Cauzele care i-au determinat pe minori să plece de acasă au fost situaţia materială instabilă din familie, certurile cu părinţii legate de relaţiile cu persoane de sex opus, situaţia slabă la învăţătură, întoarcerea la membrii familiei a copiilor aflaţi în centrul de plasament, imposibilitatea supravegherii tuturor minorilor internaţi în centrele de plasament.